Παρουσίαση – Kawasaki Z900RS CAFE 2018

Μετά την επιτυχημένη αποκάλυψη της ρετρό Kawasaki Z900RS στο Tokyo Motor Show λίγες ημέρες πριν, ήρθε η ώρα για την επιβεβαίωση μιας φήμης που ακουγόταν εδώ και καιρό. Μια φήμη που έκανε λόγο για μια Café racer μοτοσυκλέτα, βασισμένη στην εξίσου νέα δίτροχη των Ιαπώνων. Ιδού λοιπόν η Kawasaki Z900RS CAFE του 2018!

Αν η μετεμψύχωση της Z1 που παρουσιάσαμε εδώ πριν λίγες ημέρες είναι για σας απλά μια μοτοσυκλέτα με ρετρό ύφος και κλασσικό στυλ, τότε η Kawasaki φροντίζει και για τα πιο ‘ανήσυχα’ πνεύματα που αρέσκονται στην θέα μοτοσυκλετών με μισό fairing και racing καταβολές μια άλλης εποχής.

Όταν άρχισαν να διαδίδονται οι φήμες για την παρουσίαση της ρετρό έκδοσης της Z900, αυτές ανέφεραν ότι θα υπάρξει όχι μία, αλλά δύο νέες εκδόσεις. Η πρώτη αποκαλύφθηκε στην Ιαπωνία και πιο συγκεκριμένα, στο Tokyo Motor Show, όμως η Kawasaki διατήρησε σιγή ιχθύος για την Z900RS CAFE.

Τελικά όμως οι ‘πράσινοι’ αποφάσισαν να κρατήσουν την δεύτερη εκδοχή της μοτοσυκλέτας τους για το Μιλάνο και η café racer Z900 δεν απογοητεύει.

Παρά το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα παραμένει ίδια στα περισσότερα σημεία της, εντούτοις η ρετρό διχρωμία του πράσινου με τη λευκή γραμμή (κατ’ ευθείαν από τα 60s και τα 70s!), το χαμηλότερο τιμόνι (δυστυχώς δεν έχει clip-on), και το μισό fairing, δίνουν μια άλλη ‘νότα’ στη μοτοσυκλέτα της Kawasaki.

Επιπρόσθετα, διαφοροποίηση υπάρχει και στη σέλα, η οποία έχει πιο café racer look. Οι τροχοί σε αυτή την περίπτωση είναι μαύροι και τονίζονται από την προσθήκη των πράσινων σιριτιών προσδίδουν έναν πιο σπορτίφ χαρακτήρα στην Z900RS CAFE.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας των 948cc με τους 111 ίππους έχει περάσει αυτούσιος από την Z900RS, με την Kawasaki να έχει στρέψει την προσοχή στις 7.000σαλ και κάτω (σε σχέση με την streetfighter Z900). Το πηρούνι και οι δαγκάνες ακτινικής στήριξης υπάρχουν και σε αυτή την περίπτωση, ενώ υπάρχει traction control και συμπλέκτης υποβοήθησης/ολίσθησης.

Ο διευθυντής της Kawasaki Motors Ευρώπης, Morihiro Ikoma, δήλωσε πως η  Z900RS CAFE είναι ο ορισμός της ‘True Spirit’ ετικέτας που μας αποκάλυψε η εταιρεία μέσω ενός video-teaser της δύο μήνες πριν, ενώ ανέφερε πως μπορεί η Kawasaki να άργησε να εισέλθει στον χώρο των νεο-μοντέρνων μοτοσυκλετών, όμως η αναμονή άξιζε.

Εμείς τον πιστεύουμε. Εσείς;

 

*Πλέον η Kawasaki Z900 θα διατίθεται συνολικά σε 4 εκδόσεις, την streetfighter Z900, την Z900RS, την Z900RS CAFE και την streetfighter Z900 με τον περιορισμό ισχύος για κατόχους διπλώματος A2.