Concept Kymco CV3 – Η Kymco στη μάχη των τρίτροχων!

Γυρίζοντας το χρόνο 12 έτη πίσω, όλοι θυμόμαστε την εντύπωση που έκανε σε όλο το δίτροχο κοινό η παρουσίαση ενός scooter με τρεις τροχούς. Τότε ήταν μια ιδέα της Piaggio, που παρουσίασε το MP3. Με το πέρασμα των χρόνων βλέπουμε τα τρίτροχα οχήματα να αναπτύσσονται και η Kymco παρουσίασε το δικό της concept, το CV3. Που; Μα στην Eicma φυσικά!

Η Ταϊβανέζικη εταιρεία παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου δύο νέες ιδέες (concepts), με το ένα όχημα να είναι τρίτροχο. Το CV3 είναι αυτό που ξεχώρισε, ενώ η διάταξη των τροχών του φέρει δύο τροχούς στο εμπρός μέρος και έναν στο πίσω, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η Kymco αναφέρει το όχημά της ως «adventure tourer», όμως, παρά το ψηλό ρύγχος του CV3, μπορούμε να πούμε ότι μόνο ο όρος «tourer» ευσταθεί και αυτός υπό προϋποθέσεις. Η μία και απαραίτητη είναι να φέρει τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του AK550, που θα δίνει τον «αέρα» του τουρίστα στο τρίτροχο scooter της φίρμας.

Από την άλλη, ο όρος «adventure» φαίνεται ότι είναι απλά διακοσμητικός, καθώς οι μικροί τροχοί του Kymco CV3 και τα ασφάλτινα ελαστικά που είχε η έκδοση που είδαμε στο Μιλάνο, μόνο περιπετειώδη χαρακτήρα δεν δίνουν.

Παρ’ όλα αυτά κρατάμε και μια επιφύλαξη, καθώς το scooter της Kymco βρίσκεται – αν και σε προχωρημένο στάδιο, σε μορφή concept. Τι να πούμε, ίσως οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν σκεφθεί αλλαγές ώσπου να φτάσει στην παραγωγή.

Το αποτέλεσμα που είδαμε εμείς πάντως έδειχνε ως ένα μεγάλο scooter για χρήση εντός πόλης αλλά και κοντινές βόλτες, με πραγματικά πολλές δυνατότητες για φόρτωμα και «κρυφή χάρη» την επιπρόσθετη, διάφανη οροφή, που αφήνει εκτός τον συνεπιβάτη αλλά σε καλύπτει από ενδεχόμενη βροχόπτωση.

Στον τομέα της εμφάνισης, το CV3 φέρνει λίγο σε Yamaha Niken στο εμπρός μέρος του (χρησιμοποιεί παρόμοιο σύστημα διεύθυνσης και όχι αντίστοιχο των Piaggio/Gilera), στο πίσω έχει κάτι από BMW (ειδικά με τις βαλίτσες ή την οροφή), καταφέρνει όμως να ξεχωρίζει αρκετά από το MP3 της Piaggio.

Δεν υπήρξε κάποια επίσημη πληροφόρηση από την Kymco για το πότε θα δούμε το νέο scooter στις βιτρίνες των αντιπροσωπειών ανά τον κόσμο, όμως η πληθώρα αξεσουάρ που συνόδευε το concept της φίρμας στο Μιλάνο υποδηλώνει ότι ακόμη ένα τρίτροχο όχημα θα δει πολύ σύντομα το πράσινο φως της παραγωγής.


Ολόκληρη η αποστολή του BikersTime.com και όλα τα νέα μοντέλα της Διεθνούς Έκθεσης του Μιλάνου (EICMA) είναι εδώ