MotoGP – Ο Iannone περιμένει σημαντική βελτίωση στην απόδοση της Suzuki για το 2018

Ο αναβάτης του Ιάπωνα κατασκευαστή στο MotoGP, Andrea Iannone, έμεινε πολύ ενθουσιαμένος από τις δοκιμές που είχε η ομάδα μαζί με τον teammate του, Alex Rins, στην Aragon τον Σεπτέμβριο και πλέον είναι πεποισμένος ότι, στο πρωτάθλημα του 2018, η Suzuki θα κάνει ένα μεγάλο βήμα για την βελτίωση της απόδοση της.

Η ομάδα της Suzuki δεν κατάφερε να έχει μία καλή χρονιά φέτος, αφού κανένας από τους οδηγούς της δεν βρέθηκε στο βάθρο ούτε μία φορά ως και έναν αγώνα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στη Valencia.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη σαιζόν η ομάδα είχε πάρει μάλιστα και την νίκη με τον Maverick Vinales στο Silverstone, οπότε η φετινή σαιζόν δεν μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα πετυχημένη για τους Ιάπωνες.

Ωστόσο, ο Iannone κατάφερε να πάρει μία 4η και μία 6η θέση στους πρόσφατους αγώνες του Motegi και του Phillip Island αντίστοιχα.

Αυτά ήταν και τα καλύτερα αποτελέσματα της Suzuki για το 2017 έως τώρα, τα οποία οφείλονται στην βελτίωση της απόδοσης που προήλθε από τις δοκιμές που έκαναν οι δύο αναβάτες της ομάδας στην Αραγονία. Εκεί δοκίμασαν καινούρια εξαρτήματα του νέου κινητήρα που θα χρησιμοποιήσουν το 2018.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Ιταλός τονίζει ότι «…οι δοκιμές στην Aragon έγιναν κυρίως για να δοκιμάσουμε νέα μέρη του κινητήρα για την επόμενη σαιζόν. Ήταν μία θετική δοκιμή.»

Στην συνέχεια έκανε μία ανασκόπηση της φετινής απόδοσης της GSX-RR, αναφέροντας: «Η μοτοσυκλέτα σε κάποιες στιγμές του αγώνα έχει την καλύτερη απόδοση στην πίστα, αλλά σε άλλες έχει την χειρότερη.

«Πιστεύω ότι του χρόνου θα βελτιωθούμε γιατί η Suzuki έχει πολλές δυνατότητες και φέτος θα μπορούσα να έιμαι ένας ανταγωνιστικός αναβάτης. Εξ’ άλλου το έχω αποδείξει αυτό στα χρόνια που τρέχω στο MotoGP.»

Ρίχνοντας μια ματιά στο μέλλον, ο Iannone πιστεύει ότι θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα, αναφέροντας για το 2018:

«Πλησιάζουμε στο επίπεδο που και εγώ αλλά και η ομάδα θέλουμε να βρισκόμαστε. Σίγουρα δεν μπορούμε ακόμα να είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί σε όλους τους αγώνες όπως στην Αυστραλία, όμως πλέον γνωρίζουμε πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό. Ξέρουμε τις δυνατότητες και τα όρια μας.»

Οι Ιάπωνες έχουν παραδεχτεί φέτος ότι έκαναν λάθος στις επιλογές τους όσον αφορά τον σχεδιασμό του κινητήρα τους, με αποτέλεσμα να μην είναι ανταγωνιστικοί.

Εμείς ελπίζουμε με την σειρά μας οι δηλώσεις του Iannone να επαληθευτούν, ώστε η Suzuki να εμφανιστεί δυνατή στο επόμενο πρωτάθλημα και να απολαύσουμε ακόμη περισσότερες μάχες, με ακόμη περισσότερους κατασκευαστές στις πρώτες θέσεις.