Παρουσίαση – Kawasaki Z900 2017

 Η Kawasaki παρουσίασε την Ζ900  και είναι φυσικό να διερωτόμαστε «ποιος ο λόγος» αφού υπάρχει η Ζ800 και η Ζ1000.

 Κατά αρχήν η Ζ900 έρχεται να αντικαταστήσει την Ζ800,  αλλά ο κύριος λόγος είναι ότι στον πόλεμο των «γυμνών» μοτοσυκλετών κάτω των 1000 cc, η Ιαπωνική εταιρεία εκτός από μια εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα, ήθελε και ένα ισχυρό όνομα βγαλμένο από το παρελθόν. Ας μην ξεχνάμε ότι η ιστορία των Ζ ξεκίνησε το 1972 με την Ζ1-900.

Η Ζ900 είναι μια γυμνή μοτοσυκλέτα με επιθετική εμφάνιση και sport χαρακτήρα, που συνδυάζει δύναμη, χειρισμό και παρουσιαστικό. Μια μοτοσυκλέτα πολύ προσεγμένη, που ακόμη και ο ήχος έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να προσθέτει στην οδηγική απόλαυση του αναβάτη.

Ο νέος υδρόψυκτος κινητήρας είναι τετρακύλινδρος εν σειρά, 16 βαλβίδων, 948cc και αποδίδει 125 ίππους, 12 περισσότερους από την Z800. Παρά το ότι υπάρχει ένας δυνατός κινητήρας, η δύναμη κατανέμεται ομαλά ώστε ο αναβάτης να μην χάνει τον έλεγχο.

Το ατσάλινο πλαίσιο χωροδικτύωμα Trellis, είναι επίσης καινούργιο και ζυγίζει μόλις 13.5 κιλά. Το συνολικό βάρος της μοτοσυκλέτας είναι 210 κιλά γεμάτη.

Μια σημαντική καινοτομία είναι στον συμπλέκτη «Assist & Slipper», που δίνει ελαφρύτερη αίσθηση στη Μανέτα και μειώνει τις ολισθήσεις σε απότομα κατεβάσματα των ταχυτήτων.

Η σέλα είναι αρκετά χαμηλή στα 795mm, δείχνοντας ότι απευθύνεται και στο γυναικείο φύλλο. Η άνετη θέση οδήγησης σε συνδυασμό με το στενό σχεδιασμό, κάνει την Ζ900 να είναι ευέλικτη και γρήγορη.

Το ψαλίδι είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου και ζυγίζει 3.9 κιλά.

Η ανάρτηση μπροστά είναι 41 χιλ. ανεστραμμένο πιρούνι, με απόσβεση συμπίεσης και επαναφοράς και ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου. Πίσω η ανάρτηση είναι οριζόντια (Backlink) με απόσβεση επαναφοράς και ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίου.

Στα φρένα μπροστά υπάρχουν 2 δίσκοι 300 χιλ. με τετραπίστονες δαγκάνες, ενώ πίσω υπάρχει ένας δίσκος 250 χιλ. με μονοπίστονη δαγκάνα. Φυσικά υπάρχουν ABS της Nissin τελευταίας γενιάς.

Το ρεζερβουάρ είναι 17 λίτρων και βρίσκεται λίγο ανασηκωμένο και μαζί με τον χαμηλωμένο προβολέα, τονίζει τον επιθετικό sport χαρακτήρα της Ζ900.

Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μια ευανάγνωστη LED οθόνη πολλαπλών ενδείξεων, με όλα όσα χρειάζεται ο αναβάτης.

Τέλος, το φως LED πίσω είναι σε σχήμα Ζ τονίζοντας την ταυτότητα της sport μοτοσυκλέτας.

Στην Ευρώπη oi «γυμνές» sport μοτοσυκλέτες έχουν τις πιο πολλές πωλήσεις και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Η Kawasaki στοχεύει σε ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς, προσθέτοντας ακόμη ένα «θηρίο» στο οπλοστάσιο της.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και ένα όμορφο video της νέας Z900.

Αφήστε μια απάντηση