Γυναίκα 106 ετών οδηγεί Vespa μεταδίδοντας μηνύματα οδικής ασφάλειας

 Η Vespa είναι ίσως το πιο διαχρονικό και δημοφιλές δίτροχο στον πλανήτη. Αυτό φυσικά είναι κάτι που το γνωρίζουμε όλοι.

Είναι ένα από τα πιο κλασικά scooter το οποίο δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 1946 από την Piaggio και πρωτοπαρουσιάστηκε στο Golf club της Ρώμης, 35 χρόνια μετά τη γέννηση της Luisa Zappitelli. 

Τώρα θα αναρωτιέστε ποιά είναι η Luisa Zappitelli και για ποιο λόγο την αναφέρουμε. Η μόνη και πολύ σημαντική σχέση της κυρίας αυτής με τη θρυλική Vespa είναι πως την οδηγεί. Τι ξεχωριστό όμως υπάρχει πίσω από μια γυναίκα και μια μοτοσυκλέτα; Η κυρία Luisa Zappitelli είναι γεννημένη το 1911.

Ναι, καλά καταλάβατε. Με ένα γρήγορο υπολογισμό, ή ξεκλέβοντας από τον τίτλο του άρθρου, νοείται πως η κυρία Luisa Zappitelli είναι 106 ετών και οδηγεί Vespa. Είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία αναβάτης που ασχολείται με την οδική ασφάλεια στην Ιταλία.

Οδηγεί τη Vespa της και μεταδίδει σε όλο τον κόσμο μηνύματα για τη χρήση του κράνους, την οδική ασφάλεια και τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Η γιαγιά Luisa έχει γίνει πραγματικά διάσημη στην Ιταλία ενώ έχει δεχθεί και ένα πολύ σημαντικό βραβείο από την την Ένωση Θυμάτων του Δρόμου «Basta Sangue sui Strade Onlus». Η τελετή πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο σε συνεργασία με την Κρατική Αστυνομία στην Eicma, όπου και παρευρεθήκαμε.

Η Luisa Zappitelli συμμετέχει στις δραστηριότητες του Vespa club της πόλης της, όντας η μασκότ τους. Σε μία συνάντηση μάλιστα με τον πρόεδρο του club, της ζητήθηκε από το κοινό να βγουν μια φωτογραφία, με την γιαγιά Lusia να λέει: «Χωρίς το κράνος δε βγαίνω φωτογραφία».

Έπειτα από την βράβευση της από την Ένωση Θυμάτων του Δρόμου, η Luisa Zappitelli έστειλε ως απάντηση μια επιστολή, αναφέροντας: «Ελπίζω ότι αυτή η αναγνώριση και άλλες σημαντικές που έχετε δώσει σε μεγάλες προσωπικότητες να σας βοηθήσουν να ενημερώσετε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους ενήλικες γενικά, με σκοπό να κάνουν τους νέους να κατανοήσουν ότι η χρήση μοτοποδήλατων ή οχημάτων για πρώτη φορά θα πρέπει να εναρμονίζεται με τη συμμόρφωση στους κανόνες, έτσι ώστε να μην πέσει καμία οικογένεια στον πόνο και την απελπισία».

Δυνατά λόγια από μία δυνατή γυναίκα, η οποία φροντίζει ακόμη και σε αυτή την ηλικία να μεταλαμπαδεύσει βασικές αρχές στους νέους που είτε δεν βρήκαν τους κατάλληλους καθοδηγητές για να τους τις διδάξουν, είτε αγνοούν επιδεικτικά.

Εμείς, ως BikersTime, το λιγότερο που μπορούμε θα μπορούσαμε να πούμε για αυτή την κυρία είναι ένα ‘μπράβο’ και ένα ‘ευχαριστώ’ για το καλό που προσφέρει απλόχερα στους δύο τροχούς, με την ευχή να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον και άλλες «Luisa» που θα εκτελούν με το ίδιο σθένος αυτό το κοινωνικό έργο, σε περισσότερες γωνιές του πλανήτη.