Kawasaki Z900 τώρα και με δίπλωμα A2

Το 2017 η ολοκαίνουργια Kawasaki Z900 ήρθε να ταράξει τα νερά, ειδικά σε ένα ανοδικό για την παγκόσμια αγορά εύρος μοτοσικλετών όπως αυτό της street middleweight γυμνής κατηγορίας. Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να την οδηγήσετε και με δίπλωμα κατηγορίας A2;

Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, η πορεία των Ζ μοτοσικλετών ήταν, είναι και όπως φαίνεται θα είναι λαμπρή. Η Ζ900 είναι η εξέλιξη της 800 και παρουσιάστηκε με αλλαγές οι οποίες εκσυγχρόνισαν την μοτοσυκλέτα σε μεγάλο βαθμό (περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ).

Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία είναι ιδιαίτερα έντονος με κορυφαία ονόματα, όπως αυτό της Street Triple (Triumph), Shiver (Aprilia), Monster (Ducati), MT-09 (Yamaha) κ.ά.

Ο άσσος στο μανίκι της ‘πράσινης’ εταιρείας αποκαλύφθηκε από τους Ιάπωνες, οι οποίοι αναφέρουν πως η νέα Ζ θα διατίθεται στην αγορά με τον περιοριστή των 47 ίππων έτσι ώστε να οδηγείτε από αναβάτες με δίπλωμα κατηγορίας A2.

Παρόμοιες κινήσεις στο παρελθόν έχουμε δει από την ΚΤΜ με το Duke 690 αλλά και στην αντίπερα όχθη από τους ‘γείτονες’ της Kawasaki, με την Yamaha και την MT-07. Η Ζ900 με λιγότερη ισχύ δε θα έχει καμία απολύτως διαφορά όσον αφορά την εμφάνιση σε σχέση με τη Ζ900 των 94 ίππων.

Με αυτό τον τρόπο προσελκύονται νεαρότεροι αναβάτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα στο μέλλον να αφαιρέσουν τον περιοριστή ισχύος και έτσι να εκμεταλευτούν 100% της δυνατότητες της μοτοσυκλέτας τους.

Μια πολύ καλή ιδέα της Kawasaki, η οποία αναγνωρίζει ότι όλο και περισσότεροι νέοι στρέφονται προς το αυτοκίνητο, λόγω της πολυπλοκότητας που παρουσίαζει η απόκτηση των τριών αδειών οδήγησης για τη μοτοσυκλέτα έναντι της μίας του αυτοκινήτου.

Ο διευθυντής της Kawasaki Motors στην Ευρώπη, Morihiro Ikoma δήλωσε:

«Μετά την παρουσίαση της Ζ900 ξεκινήσαμε να δουλεύουμε πάνω σε μία Ζ900 συμβατή για δίπλωμα οδήγησης A2. Ο συνοπτικός σχεδιασμός από τους πιθανούς πελάτες και τους πωλητές ήρθε με ενιαία φωνή: κράτα την όψη, την ψυχή και το ήθος της Ζ900 και δημιούργησε μια συμβατή με A2 κατηγορίας δίπλωμα έκδοση για να ανοίξεις τον κόσμο του ραφινάτου Ζ σε περισσότερους ενθουσιώδεις αναβάτες».

«Στα 948 κυβικά εκατοστά, αυτή η έκδοση επιβάλεται να γίνει μια από τις πιο ελκυστικές επιλογές της A2 κατηγορίας στην αγορά».