Με πληθώρα νέων μοντέλων η Kawasaki το 2018

Η Kawasaki ανανεώνει δυναμικά τη γκάμα μοτοσυκλετών της για τη νέα χρονιά, προσθέτοντας μοντέλα σε κατηγορίες όπου η εταιρεία δεν είχε εκπροσώπους. Η εταιρεία έστρεψε την προσοχή της στις μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες, χωρίς όμως να παραβλέψει και τις μικρότερες κατηγορίες.

Στη φετινή EICMA – και πιο συγκεκριμένα στο μεγάλο, ανθρακί με τις πράσινες φωσφορίζουσες λεπτομέρειες περίπτερο της Kawasaki, είδαμε πολλά νέα μοντέλα. Superbikes, ρετρό, Café racer, sport-touring με υπερσυμπιεστή, μικρές supersport, τα πάντα υπήρχαν. Και το κυριότερο; Τα περισσότερα ήταν νέα!

Την παράσταση στην πλευρά των ‘πράσινων’ έκλεψε η νέα Z9.. ή μάλλον όχι. Η ολοκαίνουργια sport-touring H2… όχι, όχι. Ήταν οι εντυπωσιακές δημιουργίες της Oficina. Όχι, ούτε αυτές. Ή μάλλον, όχι μόνον αυτές. Την παράσταση στην πλευρά της Kawasaki, έκλεψαν απλώς… τα πάντα!

Αρχικά, να πούμε ότι οι μοτοσυκλέτες της εταιρείας ήταν πολύ δύσκολο να πλησιαστούν, καθώς ο κόσμος στο χώρο ήταν πάρα πολύς. Λογικό, καθώς η αναμονή και οι πρώτες παρουσιάσεις που είχε ετοιμάσει η Kawasaki για την EICMA ήταν πολλές.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τις μοτοσυκλέτες που είδαμε για πρώτη φορά στο Μιλάνο. Αυτές δεν ήταν άλλες από τις Z900RS CAFE και H2 SX. Η μία παραλλαγή μιας άλλης… παραλλαγής, όπως ακριβώς και η δεύτερη.

Δύο μοτοσυκλέτες που προήλθαν από έτοιμες βάσεις (Z900RS και H2) και ήρθαν να ανοίξουν τους ορίζοντες της εταιρείας σε νέες κατηγορίες. Από τη μία, η Z900RS CAFE. Η μοτοσυκλέτα που τη βλέπεις και αναρωτιέσαι: «Γίνεται το παρελθόν να επιστρέφει στο μέλλον σε ένα τόσο καλό αποτέλεσμα;» Και απαντάμε: «Ναι, γίνεται και αν δεν μας πιστεύετε, απλά δείτε το

Τον αντίθετο δρόμο ακολουθεί η H2 SX. Μοτοσυκλέτα με εικόνα του μέλλοντος, «φρέσκια», με winglets, με πολύ, πολύ γκάζι… Για τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν το ταξίδι, αν όμως το θελήσουν, μπορούν να εκμηδενίσουν τις αποστάσεις με ένα απλό γύρισμα του γκαζιού στη δεξιά πλευρά του τιμονιού.

Στη συνέχεια είδαμε την Z900RS. Τη μοτοσυκλέτα που έκανε ντεμπούτο στο Tokyo Motor Show και ήρθε στο Μιλάνο με τον «αέρα» μιας περσόνας. Και πως να μην έχει άλλωστε, μιας και από την πρώτη στιγμή που έκανε δημόσια την εικόνα της, ‘μάγεψε’ το κοινό.

Δεν έχει σημασία αν είσαι λάτρης ή όχι των ρετρό μοτοσυκλετών, δεν παίζει κανένα ρόλο αν σου αρέσουν οι Kawasaki ή οτιδήποτε άλλο με δύο ρόδες. Σημασία έχει ότι η Z900RS είναι υπέροχη. Και ξεχωριστή. Και όχι, δεν είναι μια «μεταλλαγμένη» Z900. Έχει σημαντικές διαφορές. Και είναι υπέροχη. Το ξαναείπαμε αυτό ε;


Ολόκληρη η αποστολή του BikersTime.com και όλα τα νέα μοντέλα της Διεθνούς Έκθεσης του Μιλάνου (EICMA) είναι εδώ.

Μετά, είδαμε την εντελώς νέα Ninja 400. Πολύς κόσμος γύρω της, ακόμη περισσότεροι οι νέοι. Με αυτή τη μοτοσυκλέτα, φαίνεται ότι αναβιώνει η κατηγορία των 400cc supersport. Όχι στο ίδιο ύφος φυσικά με το αντίστοιχο των παλαιών «τετρακοσαριών», αλλά με νέο, πιο αστικό προσανατολισμό και φυσικά δυνατότητα για εξορμήσεις και επισκέψεις στην πίστα.

Άλλωστε, εκεί παραδίπλα ήταν και η Ninja 300 της Ana Carrasco, της Ισπανίδας που έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε αγώνα του παγκοσμίου. Έτσι, οι νέοι πήραν σκέψεις για το σπίτι. Σκέψεις παγκοσμίου. Όσο για τους μεγαλύτερους; Δεν θα τους «χάλαγε» μια εύκολη, μικρή και οικονομική supersport για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Εκεί ήταν και οι νέες, ειδικές εκδόσεις της ZX-10R. Η «επαγγελματική» και πιο «παγκόσμια», ZX-10RR και η «ηλεκτρονική», ZX-10R SE. Η πρώτη παρουσιάστηκε και πέρυσι με όλα τα καλούδια που την κάνουν πιο αγωνιστική, για τη δεύτερη όμως, αυτό ήταν το ντεμπούτο της.

Ένα ντεμπούτο με ηλεκτρονικές αναρτήσεις της Showa (ιδιοκτησίας της Honda!), οι οποίες επίσης έκαναν ντεμπούτο σε μοτοσυκλέτα των ‘πράσινων’. Για να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο όμως από την «R», διέθετε μερικά «δανεικά» μέρη από την «RR» και ένα ειδικό χρώμα· μαύρο ματ με μερικές πράσινες λεπτομέρειες. Αν όχι όμορφη, σίγουρα ξεχωριστή (εμάς μας άρεσε).

Τι ξεχάσαμε; Α ναι. Τις αγωνιστικές και τις special. Στις πρώτες, είδαμε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια WSBK του Jonathan Rea, αυτή του τρίτου, Tom Sykes, την 600 του Kenan Sofuoğlu… Όλο το Παγκόσμιο ήταν εκεί.

Στις special είχαμε τις δημιουργίες της Oficina, με την εντυπωσιακή flat-track που είχαμε δει παλαιότερα να κοσμεί το εξωτερικό μέρος του περιπτέρου. Όσο για τη special Vulcan; Σε καμία περίπτωση δεν περιμένεις ότι μία Vulcan μπορεί να γίνει… Café racer. Ε, να που γίνεται!

Τελειώνοντας με τις μοτοσυκλέτες, το συμπέρασμα που αποκομίσαμε από την φετινή παρουσία της Kawasaki στο Μιλάνο ήταν ένα και ξεκάθαρο· η εταιρεία περίμενε υπομονετικά, έκανε ένα δυνατό πλάνο και εξαπέλυσε την επίθεσή της. Μια επίθεση με πολλούς στόχους και μοτοσυκλέτες που δείχνουν ότι έχουν τη δυναμική να δώσουν δυνατές μάχες – και να κερδίσουν!

*Όλα τα νέα μοντέλα της Kawasaki θα έχουν αναλυτική παρουσίαση σε επόμενα άρθρα μας.