EICMA 2017 – Concept – KTM 790 Adventure R

Περιμέναμε να τη δούμε πέρυσι στην EICMA, όμως εμφανίστηκε μόνο ο ‘αλήτικος’ Δούκας σε μορφή concept. Ένα χρόνο μετά, το 790 Duke περνάει στην παραγωγή και η KTM 790 Adventure R εμφανίζεται σε μορφή concept, βάζοντας ‘φωτιά’ στους φίλους της περιπέτειας και την ‘πορτοκαλί’ οικογένειας!

Πολύς κόσμος περίμενε ότι η KTM θα έφερνε στην EICMA την 790 Adventure R έτοιμη, με όλα τα απαραίτητα για πώληση. Όμως όχι, οι Αυστριακοί τοποθέτησαν το ‘περιπετειώδες’ δημιούργημά τους πάνω σε ένα ευμεγέθες και φωτιζόμενο πορτοκαλί σταντ, με την 790 να κοιτάζει με περίσσια υπεροψία τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες αλλά και το κοινό από κάτω της.

Στηριζόμενη πάνω σε ένα σταντ που εδράζει στο ψαλίδι, το πρωτότυπο της KTM είναι γεμάτο χώματα, θαρρείς και έχει μόλις τελειώσει τα ‘παιχνίδια’ στο χώμα. Ή μήπως μια κακοτράχηλη και δύσβατη διαδρομή στη μέση του πουθενά; Ποιος ξέρει, Adventure λέγεται, όπου θέλεις πάει.

Η KTM 790 Adventure R ήρθε στην EICMA για να δείξει στον ανταγωνισμό ότι έρχεται. Ότι μπορεί να μην τεθεί προς πώληση φέτος, όμως θα είναι κάπου εκεί πίσω και θα παρακολουθεί. Θα παρακολουθεί τον ανταγωνισμό, έναν ανταγωνισμό που αυξάνεται διαρκώς, καθώς τόσο η Triumph όσο και η BMW ετοίμασαν νέες μοτοσυκλέτες για το 2018.

Η μοτοσυκλέτα της KTM φέρει – όπως είναι φυσικό – πολύ στυλ από το Rally Dakar και όχι άδικα. Οι ‘πορτοκαλί’ μοτοσυκλέτες έχουν συνδέσει το όνομά τους με αυτού του είδους τους αγώνες και θα ήταν ανόητοι αν δεν χρησιμοποιούσαν προς όφελός τους την εικόνα που έχουν ‘χτίσει’ στις ερήμους και τις δύσκολες διαδρομές.

Επειδή όμως οι Αυστριακοί είναι αποδεδειγμένα πια ικανοί, ετοίμασαν μια adventure μοτοσυκλέτα με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 799cc και τους 100+ ίππους του, με ένα βάρος που υπολογίζεται κοντά στα 180kg. Τι σημαίνουν τα παραπάνω νούμερα; Πολύ απλά ότι η KTM 790 Adventure R αναμένεται δυνατότερη και ελαφρύτερη από τον ανταγωνισμό, αν φυσικά μείνει έτσι!

Στην KTM αναφέρουν ότι η νέα μοτοσυκλέτα κλείνει την ‘ψαλίδα’ ανάμεσα στη σειρά Enduro και την σειρά Adventure της εταιρείας, ενώ εστιάζει στο να γίνει η απόλυτη μοτοσυκλέτα επιδόσεων της κατηγορίας της, με την αναλογία κιλών ανά ίππο που θα διαθέτει να πλησιάζει νούμερα που συνήθως βρίσκονται σε μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσυκλέτες.

Πάντως το πρωτότυπο που αποκάλυψε η εταιρεία στο Μιλάνο δείχνει σε τελικό στάδιο και αναμένουμε σύντομα νεότερα για το πότε θα το δούμε στην παραγωγή.