Η Vins Duecinquanta είναι το όνειρο για κάθε λάτρη των δίχρονων!

Αν είσαι φίλος των – παραγκωνισμένων τα τελευταία χρόνια – δίχρονων κινητήρων, τότε τα νέα είναι ευχάριστα. Η εταιρεία Vins ετοιμάζει την Duecinquanta και φέρνει τον κόσμο των GP 250cc των προηγούμενων δεκαετιών στους δρόμους του σήμερα!

Αρχικά, να κάνουμε μια διόρθωση. Δεν γίνεται να είσαι φίλος των δίχρονων. Γίνεται να είσαι λάτρης των δίχρονων, ή αδιάφορος ως προς αυτά. Αν λοιπόν είσαι λάτρης, τότε ετοιμάσου. Αν όχι, διάβασε, ίσως γίνεις και εσύ.

Η Vins έδειξε στην Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου (EICMA), το νέο της δημιούργημα. Ποιά είναι η Vins; Είναι μια μικρή εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε από πρώην μηχανικούς της Ferrari F1 – και αυτό φαίνεται.

Vins Duecinquanta Competizione EICMA 2017 Front
Αριστερά η Competizione. Δεξιά, η έκδοση δρόμου των 249cc

Φαίνεται από την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων (ψαλίδι, τροχοί, πηρούνι), από την διαφορετικότητα στο σύστημα διεύθυνσης/εμπρός ανάρτησης (χρησιμοποιεί πηρούνι τύπου Hossack), την αναλογία κιλών/ίππο επιπέδου Grand Prix (80+ ίπποι για 85kg!) αλλά και το… όχι και τόσο όμορφο design της μοτοσυκλέτας.

Η Vins Duecinquanta θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, με τα παραπάνω νούμερα να αφορούν την «καλή», αυτή που είναι μόνο για πίστα και έχει κυβισμό 288cc (Competizione).

Vins Duecinquanta EICMA 2017 Air Flow
Δείτε την πορεία που ακολουθεί ο αέρας από το ρύγχος ως την έξοδό του από το κάτω μέρος της ουράς. Το ψυγείο είναι τοποθετημένο μπροστά από το τεπόζιτο, καθώς η εταιρεία αναφέρει ότι στην παραδοσιακή τοποθέτησή του ο αέρας εμποδίζεται από το πηρούνι και τον τροχό, έτσι δεν γίνεται άριστη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του

Θα υπάρχει ακόμη μία με κυβισμό στα 249cc, η οποία θα αποδίδει λιγότερο, θα ζυγίζει περισσότερο (95kg), αλλά θα έχει ένα σημαντικό ατού· θα μπορεί να οδηγηθεί στον δρόμο!

Έτσι, οι απανταχού «δίχρονοι» θα μπορούν να απολαύσουν βόλτες με μια… δίχρονη μοτοσυκλέτα στους δρόμους, η οποία θα είναι ολοκαίνουργια, με σύγχρονη εμφάνιση, περιφερειακά και – σίγουρα – αρκετή δύναμη, εισπνέοντας την μυρωδιά του καμμένου λαδιού…

Η ιπποδύναμη της έκδοσης δρόμου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, καθώς η Vins πρέπει πρώτα να συμμορφώσει το μοντέλο της με τις αυστηρές προδιαγραφές Euro4. Όσο για την τιμή; Εδώ θα απογοητευτούμε λίγο, καθώς η έκδοση δρόμου αναμένεται να κοστίζει περίπου €40.000 και την Competizione να στοιχίζει €50.000.

Τι; Είναι πολλά; Ξανασκεφτείτε το. Μιλάμε για Grand Prix μοτοσυκλέτες σε αυτή την τιμή… Μιλάμε για την αναβίωση των δίχρονων supersport μοτοσυκλετών!


Ολόκληρη η αποστολή του BikersTime.com και όλα τα νέα μοντέλα της Διεθνούς Έκθεσης του Μιλάνου (EICMA) είναι εδώ.