EICMA 2017 – Η Suzuki Katana Concept που δεν είναι της… Suzuki

Στην φετινή Έκθεση του Μιλάνου και πιο συγκεκριμένα στο περίπτερο της Suzuki, έστεκε μια μοτοσυκλέτα με όνομα ‘βαρύ’ και εμφάνιση νεο-ρετρό. Το όνομα ‘Katana’ έφερνε στο νου τη θρυλική μοτοσυκλέτα του Hamamatsu, όμως ήταν concept, ήταν νέα και κυρίως, δεν ήταν κατασκευασμένη από την Suzuki.

«Μα πως γίνεται αυτό,» θα αναρωτηθούν οι πολλοί. «Αφού γράφει Suzuki, γράφει Katana, είναι και στο περίπτερο της εταιρείας. Είναι δυνατόν να μην είναι Suzuki;» Και όμως, είναι.

Μάλιστα, όχι μόνο είναι δυνατόν, αλλά δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση που να μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα δούμε ξανά αυτό το θρυλικό όνομα να κοσμεί τα πλαστικά μιας μοτοσυκλέτας στις βιτρίνες των αντιπροσωπειών της Suzuki.

Για την ακρίβεια, αυτό το concept είναι μια ιδέα του περιοδικού Motociclismo. Οι Ιταλοί πήραν μια GSX-S1000F, την παρέδωσαν στον Rodoldo Frascoli και εκείνος έφερε εις πέρας το δύσκολο εγχείρημα· να αναβιώσει δηλαδή το στυλ της Katana στο σήμερα, χωρίς να αλλοιώσει την ιστορία της. Δεν είναι και λίγο, σωστά;

Suzuki Katana Concept meets the past
Όταν το Suzuki Katana Concept 3.0 συνάντησε τον… παππού του. Ο Rodolfo Frascoli τα κατάφερε καλά

Ο σχεδιαστής βέβαια είναι πεπειραμένος (έχει σχεδιάσει από Moto Guzzi, μέχρι Triumph), έτσι το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο. Η ‘εκτέλεση’ του έργου αποδίδεται στην Engines Engineering και το όνομα Katana είναι και πάλι μαζί μας.

Έστω και σε αυτή τη μορφή. Στη μορφή του concept, που δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει, αν τελικά θα το δεις στην παραγωγή ή όχι. Η ιδέα (αγγλιστί concept) όμως, πήρε σάρκα και οστά και το ενδιαφέρον του κόσμου στην EICMA ήταν υψηλό. Μήπως η Suzuki πρέπει να αφουγκραστεί το κοινό;