Σημαντικές παρουσιάσεις για την BMW Motorrad στην Έκθεση του Μιλάνου

Το περίπτερο της BMW για μια ακόμη φορά προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες, αφού ως συνήθως η Γερμανική εταιρεία έχει πάντα αρκετά πράγματα να επιδείξει.

Τι είδαμε λοιπόν και τι μας έκανε περισσότερη εντύπωση από το περίπτερο της BMW. Πολλές οι μοτοσυκλέτες αλλά όπως είναι φυσικό, το ενδιαφέρον και τα βλέμματα τράβηξαν τα καινούργια μοντέλα. Η BMW μας έχει συνηθίσει να μην πειραματίζεται.

Δεν παρουσιάζει μοτοσυκλέτες όπως κάποιες άλλες εταιρείες, που προσπαθείς να καταλάβεις σε ποια κατηγορία είναι. Ότι παρουσιάζει το κάνει έχοντας κάποιο συγκεκριμένο στόχο και ξεκάθαρους προσανατολισμούς.

Έτσι και σε αυτή την Eicma, η Γερμανική εταιρεία γεμίζει το ‘οπλοστάσιο’ με μοντέλα τα οποία πιστεύει ότι είτε υπάρχει ένα κενό στην αγορά ή ότι υπάρχει περιθώριο να πάρει κομμάτι των πωλήσεων από τον ανταγωνισμό.

BMW F850GS 2018
Η ολοκαίνουργια BMW F850GS με τις χωμάτινες καταβολές

Στην Μεσαία κατηγορία των On/Off παρουσίασε 2 νέες μοτοσυκλέτες, την F750 GS και F850 GS, αντικαθιστώντας τα προηγούμενα μοντέλα F700 GS και F800 GS. Δεν είναι μια απλή αναβάθμιση, αφού πρόκειται για εντελώς καινούργιες μοτοσυκλέτες.

Ο ανταγωνισμός στην μεσαία κατηγορία γίνεται εντονότερος και η BMW προσπαθεί να μην μείνει πίσω. Οι δύο μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούν τον ίδιο κινητήρα 853cc, με διαφορετική ιπποδύναμη και απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό.

Η F750 GS είναι περισσότερο μοτοσυκλέτα δρόμου, ενώ η 850 έχει περισσότερες δυνατότητες για εκτός δρόμου διαδρομές. Πολλοί πιστεύουν ότι η BMW με την F850 GS έχει σαν στόχο την Africa Twin, αν και η εταιρεία δεν θέλει να το παραδεχτεί.

BMW K1600 Grand America 2018
Η πληθωρική BMW K1600 Grand America

Η BMW κτυπάει και την αγορά των ΗΠΑ παρουσιάζοντας μια μεγάλη τουριστική, την K 1600 Grand America. Βασισμένη στην K1600 B, είναι μια μοτοσυκλέτα που θα τεθεί αντιμέτωπη με τις μεγάλες τουριστικές και πρώτα από όλες, την Honda Gold Wing.

H K 1600 Grand America, είναι για αυτούς που θέλουν να διασχίσουν τις ΗΠΑ με άνεση… πολύ άνεση και πολυτέλεια, τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνοδηγό. Η καρδία της είναι ο εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας 1600, που αποδίδει 160 ίππους.

Η μοτοσυκλέτα είναι «φορτωμένη» με όλα τα ηλεκτρονικά και αξεσουάρ που διαθέτει η Γερμανική εταιρεία. Άραγε θα πρέπει να ανησυχεί η Honda και η Gold Wing;


Ολόκληρη η αποστολή του BikersTime.com και όλα τα νέα μοντέλα της Διεθνούς Έκθεσης του Μιλάνου (EICMA) είναι εδώ.

BMW C400 X 2018
Περίεργο από άποψης εμφάνισης το scooter BMW C400 X, όμως ποιά BMW είναι συνηθισμένη;

Η τρίτη αγορά που στοχεύει η BMW, είναι της μεσαίου κυβισμού των scooter. Παρουσίασε λοιπόν το scooter BMW C400 X σε μια κατηγορία πολύ δημοφιλή στην Ευρώπη. Ο κινητήρας είναι μονοκύλινδρος 350cc και αποδίδει 34 ίππους.

Ως scooter συνδυάζει ευελιξία, άνεση και ευκολία χειρισμού. Όπως και τα υπόλοιπα καινούργια μοντέλα, υπάρχει αρκετή τεχνολογία και ηλεκτρονικά, ώστε να κάνουν την μετακίνηση στην πόλη ευχάριστη. Η εμφάνιση μπροστά θυμίζει κάτι από Adventure.

BMW HP4 RACE EICMA 2017
Η BMW HP4 RACE είναι μια μοτοσυκλέτα αγωνιστικών καταβολών και από όπου και αν την κοιτάξεις, δεν το κρύβει

Η BMW δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω και στις Superbikes. Παρουσίασε λοιπόν μια ξεχωριστή και εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα, φτιαγμένη από carbon, την οποία θα αποκτήσουν μόνο 750 τυχεροί, αφού τόσες θα κατασκευαστούν. Η BMW HP4 Race (θυμηθείτε την εδώ), είναι μια μοτοσυκλέτα πίστας με τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα 1000cc, ο οποίος αποδίδει 215 ίππους στις 13.900 στροφές.

Αυτό που προσπαθεί η Γερμανική εταιρεία να κάνει και το κάνει πολύ καλά, είναι οι μοτοσυκλέτες της να ξεχωρίζουν με τεχνολογικές καινοτομίες. Ανάμεσα στα πολλά, αυτό που ξεχωρίσαμε εμείς ήταν η καινούργια οθόνη οργάνων TFT, που μπορεί να ενωθεί με το smartphone.

Επίσης υπάρχει και το ‘Inteligent Emergency Call’. Σε περίπτωση ατυχήματος ενημερώνει το τηλεφωνικό κέντρο της BMW. Μπορεί επίσης ο οδηγός με το πάτημα ενός κουμπιού, να ενεργοποιήσει το σύστημα για βοήθεια. Καινοτομίες που η BMW δούλευε αρκετό καιρό και που την φέρνει ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό.

*Όλα τα νέα μοντέλα της BMW θα έχουν αναλυτική παρουσίαση σε επόμενα άρθρα μας.