Οι φήμες για την Kawasaki Z900RS πληθαίνουν! Έρχεται και Cafe racer;

Μέσα Ιουλίου και οι πρώτες πληροφορίες για μια ενδεχόμενη ρετρό έκδοση της Z900 αρχίζουν και διαδίδονται. Τώρα, σχεδόν δύο μήνες μετά, οι Ιάπωνες ‘φουντώνουν’ ακόμη περισσότερο τις φήμες μέσω των δημοσιευμάτων τους στα εγχώρια περιοδικά. Μόνο που τώρα δεν μένουν απλά στην ρετρό έκδοση Z900RS, αλλά προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγο και για μια Cafe racer βασισμένη στη Z900!

Παρ’ όλο που η Kawasaki δεν έχει αφήσει να εννοηθεί κάτι σε σχέση με τη νέα ρετρό μοτοσυκλέτα της, η παρουσίαση της νέας Z900RS φαντάζει σχεδόν βέβαιη. Μια μοτοσυκλέτα κλασσικού στυλ, με ‘φρέσκια βάση’, η οποία θα έρθει να ερεθίσει τους νοσταλγούς των μοτοσυκλετών της δεκαετίας του 1970-80, αλλά και τους νέους που δηλώνουν λάτρεις της διαχρονικής ομορφιάς και του ρετρό στυλ.

Τώρα όμως, το Young Machine κάνει λόγο και για μια ακόμη έκδοση της Z900, η οποία θα τοποθετηθεί στην κατηγορία Cafe racer. «Μα» θα πείτε, «δύο νέες εκδόσεις από την ίδια βάση δεν είναι πολλές;». Αν κοιτάξετε καλά την κεντρική φωτογραφία του άρθρου μας και με την προϋπόθεση ότι οι Ιάπωνες σχεδιαστές δεν έχουν πέσει πολύ έξω από αυτά που πιστεύουν ότι θα δούμε σύντομα να παρουσιάζονται από την Kawasaki, τότε η απάντηση είναι μία· όχι, δεν είναι πολλές, γιατί όλες τους είναι υπέροχες!

Οι ‘πράσινοι’, αν τελικά οι φήμες ευσταθούν και παρουσιάσουν δύο νέες εκδόσεις στην ήδη έτοιμη βάση της Z900, τότε θα κάνουν μια ‘επίθεση’ σε δύο νέα μέτωπα. Αυτό των ρετρό μοτοσυκλετών και αυτό των Cafe racer. Οπτικά, οι δύο εκδόσεις που βλέπουμε στην φωτογραφία δεν απέχουν και πολύ από την αντίστοιχη που είχαμε δει δύο μήνες πριν, έτσι φαίνεται ότι η κατεύθυνση της Kawasaki στον σχεδιαστικό τομέα είναι συγκεκριμένη.

Η μοτοσυκλέτα με το μικρό fairing πιθανώς θα δημιουργηθεί για να σταθεί απέναντι στην ολοκαίνουργια Yamaha XSR 900 Abarth με τα ανθρακονημάτινα μέρη και τα υπόλοιπα ‘καλούδια’ που της προσδίδουν εντυπωσιακή όψη. Για να το κάνει όμως αυτό, υπάρχουν δύο επιλογές. Ο ένας θα είναι η δημιουργία μιας συλλεκτικής μοτοσυκλέτας με περιποιημένη εμφάνιση και αρκετά μέρη που συνήθως συναντούμε σε τέτοιου είδους εκδόσεις. Εκεί, η υποτιθέμενη Cafe racer της Kawasaki θα γίνει άμεση ανταγωνιστής της μοτοσυκλέτας της Yamaha, της οποίας η παραγωγή έφτασε τα 695 κομμάτια.

Ο άλλος δρόμος,  είναι η οικονομική λύση. Και όταν λέμε οικονομική, δεν εννοούμε φθηνή. Απλά η μοτοσυκλέτα της Kawasaki ίσως μείνει πιο απλή, χωρίς τα εντυπωσιακά ‘όπλα’ που διαθέτει η XSR Abarth, έχοντας ως δέλεαρ μια χαμηλή τιμή. Αν η διαφορά μεταξύ των δύο μοτοσυκλετών είναι κοντά στις €2000, τότε η Z900 θα έχει πολλές πιθανότητες να επιτύχει εμπορικά – ανάλογα φυσικά και με το τελικό ‘πακέτο’ που θα ετοιμάσει η Kawasaki.

Με την Kawasaki να τηρεί σιγή ιχθύος, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υποθέσεις και… όνειρα, για ένα τελικό αποτέλεσμα που θα αφήσει τους απανταχού φίλους του ρετρό στυλ (και όχι μόνο) ικανοποιημένους. Η πρώτη ενδεχόμενη κίνηση των Ιαπώνων – αν τελικά αυτή έρθει – αναμένεται στο Tokyo Motor Show τον ερχόμενο μήνα, ή σε δύο μήνες στην Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου (EICMA). Ως τότε… Υπομονή!