Έρχεται η πιο enduro έκδοση της Honda Africa Twin

Η επιστροφή της Honda Africa Twin στην παγκόσμια αγορά μοτοσυκλέτας έγινε το 2016, με τη μοτοσυκλέτα-θρύλο της Ιαπωνικής φίρμας να ‘ανεβαίνει’ στα 1000cc με έναν πιο ελαφρώς πιο ‘on’ χαρακτήρα. Όμως, εν έτη 2017, η ‘μόδα’ επιτάσσει κτηνώδεις enduro μοτοσυκλέτες και η Honda δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός.

Η Africa Twin που παρουσίασε η Big ‘H’ στα τέλη του 2015 ήταν μια πολύ στυλάτη μοτοσυκλέτα, όμορφη, στενή και με μεγάλους τροχούς, της έλειπε όμως ένα στοιχείο· αυτό της εκτός δρόμου χρήσης. Η Ιαπωνική φίρμα μας έδειξε στη συνέχεια (EICMA 2016) την Concept Honda Africa Twin Enduro Sport, η οποία έμοιαζε σαν να ήταν έτοιμη για δράση και αγώνες τύπου Rally Dakar.

Αυτή όμως ήταν μόνο μια ιδέα, έπειτα η Honda μας έδειξε και πάλι τις χωμάτινες διαθέσεις της με την Africa Twin CRF1000L Rally, μια μοτοσυκλέτα περιορισμένης έκδοσης που βασιζόταν στην αρχική ιδέα της Enduro Sport. Και τώρα, τέλη του 2017, η Honda κάνει την enduro εκδοχή της adventure μοτοσυκλέτας της διαθέσιμη προς όλους, χωρίς όμως να διατηρεί πολλά από τα στοιχεία που είχαμε δει στην Enduro Sport ή την Rally.

Για την ακρίβεια, η νέα, πιο χωμάτινη έκδοση της μοτοσυκλέτας των Ιαπώνων θα βασίζεται σε ένα άλλο concept, αυτό της Africa Twin Adventure Sports που είδαμε στις αρχές του 2016. Και αν μπερδευτήκατε κάπως με τα τόσα concept και όλες αυτές τις εκδόσεις, πάμε να δούμε ποιές αναμένονται να είναι οι διαφορές στο νέο μοντέλο.

 

Honda Africa Twin LB 2018 Differences
Σε αυτή την κινούμενη εικόνα μπορείτε να δείτε τη διαφοροποίηση στο τεπόζιτο της νέας Africa Twin
Honda Africa Twin LB 2018 - BT
Το περιοδικό Young Machine έχει πάντα το ‘κάτι παραπάνω’ όσο αφορά τις πληροφορίες που αφορούν Ιαπωνικές μοτοσυκλέτες

Αρχικά να πούμε ότι η νέα Africa Twin θα διαθέτει μεγαλύτερο τεπόζιτο, ενώ σύμφωνα με το περιοδικό Young Machine, διαφοροποιήσεις θα υπάρχουν στη σέλα, στην ουρά και στην εξάτμιση, η οποία θα ‘κοιτάζει’ ψηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη της βασικής έκδοσης. Επιπρόσθετα, οι Ιάπωνες δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι θα υιοθετηθεί και η αυθεντική τριχρωμία που διέθετε η πρώτη Africa Twin (XRV650) του 1988.

Τα σχέδια ευρεσιτεχνίας έχουν κατατεθεί ήδη στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παρ’ όλο που δεν αναφέρουν για πιο μοντέλο προορίζονται, εντούτοις από τα σχέδια αλλά και το όνομα του σχεδιαστή της τωρινής Africa Twin (Maurizio Carbonara), αντιλαμβανόμαστε αμέσως το μοντέλο το οποίο αφορούν.

Το Young Machine κάνει λόγο για ντεμπούτο της Honda Africa Twin LB (όπως την αναγράφουν) στην Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου και εμείς στο BikersTime.com θα είμαστε εκεί ώστε να επιβεβαιώσουμε ή όχι τα λεγόμενα των Ιαπώνων.

Μείνετε συντονισμένοι!