MotoGP 2020 Το πιο συναρπαστικό των τελευταίων χρόνων;

Αν πριν λίγους μήνες μας έλεγαν ότι αυτό το ιδιαίτερο MotoGP, λόγω Covid 19 που διεξάγεται χωρίς θεατές, θα ήταν το πιο συναρπαστικό των τελευταίων χρόνων θα ήταν σαν να σου έλεγαν ότι η Λέστερ θα έπαιρνε και φέτος το πρωτάθλημα Αγγλίας.

Το τι είδαμε στους πρώτους 5 αγώνες είναι λές και είναι βγαλμένο απο ταινία. Εναλαγή πρωταγωνιστών, μοτοσικλέτες να πετούν, φρένα να μην δουλεύουν, νίκες να κερδιζονται στα τελευταία μέτρα, δράση…δράμα….χαρά…λύπη.

‘Ισως ο πιο σημαντίκός λόγος για το συναρπαστικό φετινό MotoGP να είναι η απουσία του μόνιμου πρωταθλητή τα τελευταία 6 χρόνια, λόγω τραυματισμού Marc Marquez. Είναι η πρώτη φορά απο το 1982 που η Honda δεν έχει ανεβεί στο βάθρο στους ππρώτους 5 αγώνες.

Φυσικά απο το σκηνικό δεν μπορούμε να μην αναφέρομε την άνοδο της ΚΤΜ και της Suzuki που διεκδικούν βάθρο σε κάθε αγώνα. Η ΚΤΜ δείχνει ότι ανεβαίνει και έχει σκοπό να κατακτήση και τις πίστες μετά τους αγώνες εκτός δρόμου. Η Αυστριακή εταιρεία κάνει πράξη το μότο «Ready to Race».

Η Honda, όπως αναφέραμε πιο πάνω, χωρίς τον Marquez δεν φαίνεται ικάνη για τον τίτλο φέτος. Η Yamaha παρά το ότι προηγήται στην βαθμολογία με τον Fabio Quardararo παρουσιάζει προβλήματα τα οποία αν δεν βρουν σύντομα λύση τότε ίσως να βρεθούν και αυτοί εκτός διεκδίκησης τίτλου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τι έγινε στον τελευταίο (5ον αγώνα) με τον Vinales να πηδά από την μοτοσικλέτα ενώ πήγαινε με ταχύτητα 226 χμ, αφού παρουσιάστηκε πρόβλημα στα φρένα. Ένα πρόβλημα που φαίνεται ότι υπήρχε απο τους πρώτους αγώνες.

Στην Yamaha υπάρχει φυσικά και ο Rossi, αλλά στα 41 του αυτό που τον κρατά στην σέλα είναι η δημοτικότιτα του ονόματος του. Για διεκδίκιση τίτλου μόνο με θαύμα διότι διαφορετικά οδηγάς στα 21 και διαφορετικά στα 41. Το δε ατύχημα στον 4ον αγώνα όταν είδε 2 μοτοσυκλέτες να εκσφεντονίζονται και να περνούν απο μπροστά του θα του έβαλαν πολλές σκέψεις. Κλάσματα δευτερολέπτου τον γλύτωσαν απο ένα τραυματισμό ίσως ακόμα και θάνατο.

Ερχόμαστε τώρα στον Dovizioso και στην Ducati. Ο πολύπειρος Ιταλός αξίζει ένα τίτλο. Πέρσι τερμάτισε δεύτερος και αν βάλουμε στην εξίσωση την δυναμική της μοτοσυκλέτας του τότε λογικά μπορεί να θεωρηθεί το πρώτο φαβορι. Ο σκηνοθέτης όμως δεν θέλει φαβορί, θέλει περισσότερη αγωνία. Ο Dovizioso λοιπόν ανακοίνωσε ότι την επόμενη χρονιά δεν θα είναι στην Ducati. Τι σημαίνει αυτό και πως αλλάζει τα δεδομένα; Υπάρχουν κάποια ερωτήματα τα οποία θα απαντηθούν στην πορεία. Θα χαλάσει η χημεία που υπάρχει με την ομάδα της Ducati η θα δουλεύουν όλα ομαλά; Ο Dovizioso πως θα εμφανίζεται στους αγώνες; Θα είναι το ίδιο πεισματάρης και αγωνιστικός όπως προηγουμένως;

Όλα δείχνουν ότι το φετινό Moto GP είναι απρόβλεπτο. Στους 5 πρώτους αγώνες είχαμε 4 διαφορετικούς νικητές. Περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία τον επόμενο αγώνα που θα γίνει στην πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli στην Ιταλία στις 13/9/2020.