MotoGP – Tech 3 – Η αναζήτηση αναβάτη συνεχίζεται

O Herve Poncharal παραδέχεται ότι αγωνίζεται για να βρει έναν άξιο αντικαταστάτη του Jonas Folger, διότι όπως δηλώνει, σχεδόν όλοι οι αναβάτες των άλλων κατηγοριών έχουν συμβόλαια με τις ομάδες τους. Πλέον, η εύρεση ενός τέτοιου αναβάτη αποτελεί πρόκληση για τον Γάλλο.

Ο ίδιος, σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι θα ήθελε να έχει βρει τον αντικαταστάτη του Folger πριν το δεύτερο τεστ του MotoGP στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο ένας αναβάτης , ο οποίος θα είναι ανταγωνιστικός στην πίστα και ελκυστικός για τους χορηγούς του είναι πλέον δύσκολο να βρεθεί.

Όπως λέει, «…δυστυχώς είμαστε στα τέλη Ιανουαρίου. Οι περισσότεροι αναβάτες της Moto2 και Superbike έχουν υπογράψει ήδη με τις ομάδες τους. Νομίζω ότι υπάρχει ένας αναβάτης ο οποίος είναι ελεύθερος – ο Sandro Cortese (του οποίου η ομάδα, Kiefer Racing Moto2, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα) οπότε η λίστα είναι πολύ μικρή.»

«Φυσικά, χωρίς να θέλουμε να δείξουμε ασέβεια σε κανέναν, αυτή είναι μία M1, η οποία ήταν στο βάθρο την προηγούμενη σεζόν. Γνωρίζουμε το επίπεδο μας και πρέπει να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σε όλους τους συνεργάτες μας κάτι συναρπαστικό.

«Υπάρχουν κάποιοι αναβάτες που μας τηλεφωνούν αλλά δεν θέλουμε να είμαστε στο grid απλά για να είμαστε.»

Επιθυμία του Poncharal είναι ένας αναβάτης από μικρότερη κατηγορία αφού όπως αναφέρει, «…σε έναν ιδανικό κόσμο, θα ήθελα έναν νεαρό αναβάτη από την Motο2 αλλά έχουν όλοι συμβόλαια. Αυτή την στιγμή αγωνίζομαι να βρω κάτι συναρπαστικό.»

Ο δοκιμαστής της Ducati, Michelle Pirro, ίσως ήταν μία επιλογή για την αντικατάσταση του Folger, ωστόσο το αφεντικό της IRTA φαίνεται να απορίπτει αυτή την προπτική όταν ρωτήθηκε για την πρόσληψη του Ιταλού.

Όπως δηλώνει, «ο Pirro βρίσκεται σε έναν κατασκευαστή, ο οποίος πάλευε για το πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο γύρο και από όσο γνωρίζω αποτελούσε ένα βασικό μέρος του αγωνιστικού προγράμματος.»

«Σέβομαι τον Gigi Dall’Igna και όλους στην ομάδα της Ducati. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι η Yamaha ή η Tech 3 θα επιδείξουν κάποια επιθετικότητα προς αυτούς μέσα στην πίστα.»

«Για εμένα είναι σημαντικό, στη ζωή γενικότερα, όταν υπογράφεις ένα έγγραφο να το έχεις διαβάσει προηγουμένως. Όταν το υπογράφεις, το κάνεις γιατί είναι η καλύτερη προσφορά που έχεις. Αν κάποιες φορές έρθει κάτι καλυτερο, ίσως τότε να είναι αργά» καταλήγει ο Poncharal.

Εδώ να σημειώσουμε ότι υπάρχουν κάποιοι αναβάτες που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι αντικαταστάτες του Folger από την Μoto2, όπως οι Dominique Aegerter, Hafizh Syahrin, Hector Barbera καθώς και ο δοκιμαστής της Yamaha Kohta Nozane.