Παρουσίαση – Kymco Ionex, το scooter που αλλάζει τα δεδομένα

Η Kymco παρουσίασε το ηλεκτρικό scooter Ionex με το οποίο πιστεύει ότι θα φέρει την επανάσταση στον χώρο της ηλεκτροκίνησης.

Μέχρι τώρα παρόλες τις προσπάθειες που έγιναν από διάφορες εταιρείες, τα ηλεκτρικά scooter δεν κατάφεραν να γίνουν δημοφιλή. Αυτό οφείλεται κυρίως στην μικρή αυτονομία και τον μεγάλο χρόνο φόρτισης της μπαταρίας.
Η Kymco λοιπόν αποφάσισε να βρει τρόπο να λύσει τα προβλήματα και να εδραιώσει τα ηλεκτρικά scooter στην αγορά.

Kymco Ionex scooter
Kymco Ionex scooter

Η λύση έρχεται με το scooter Ionex και τον τρόπο λειτουργίας του. Στο Ionex υπάρχουν τρείς μπαταρίες. Οι δύο είναι φορητές ενώ η τρίτη που είναι ενσωματωμένη είναι η βασική. Πατώντας ένα κουμπί στο τιμόνι δεξιά ανοίγει η ποδιά όπου βρίσκονται οι δύο μπαταρίες τις οποίες μπορείς εύκολα να μεταφέρεις και να τις φορτίσεις. Μέχρι να φορτιστούν το Ionex θα κινείται με την βασική μπαταρία η οποία φορτίζεται από τις δύο φορητές. Το scooter έχει την δυνατότητα να διαλέγει ποια μπαταρία είναι η σωστή. Επίσης ο οικιακός φορτιστής είναι και αυτός φορητός.

Kymco Ionex και τρόπος λειτουργίας
Kymco Ionex και τρόπος λειτουργίας

Κάτω από την σέλα υπάρχει αποθηκευτικός χώρος για ένα κράνος η για τρείς ακόμη μπαταρίες.
Σύμφωνα με την εταιρεία η αυτονομία μπορεί να φτάσει μέχρι 200 χλμ.
Η άλλη μεγάλη καινοτομία είναι η δημιουργία σταθμών φόρτισης (Ionex energy stations). Σε αυτούς τους σταθμούς θα μπορείς να αφήσεις τις άδειες μπαταρίες είτε να φορτιστούν είτε για να πάρεις άλλες η ακόμη έχεις την δυνατότητα να ενοικιάσεις μπαταρίες.

Η Kymco έχει σκοπό να εγκαταστήσει και να εξαπλώσει τους σταθμούς σε 20 χώρες κάνοντας την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη με ηλεκτρικό scooter προσιτή.
Η ιδέα όμως δεν σταματά εδώ. Η Kymco ελπίζει και προσκαλεί και άλλες εταιρείες να χρησιμοποιούν τους σταθμούς φόρτισης ώστε η «πράσινη» μετακίνηση να γίνει επιτέλους πραγματικότητα. Ελπίζει επίσης ότι οι κυβερνήσεις θα στηρίξουν και θα συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια.
Λεπτομέρειες όσο αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Ionex προς το παρόν δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Το πιο κάτω βίντεο μας κατατοπίζει λεπτομερώς για την όλη ιδέα και προσπάθεια της Kymco.