Παρουσίαση – Kawasaki Z650

Η Kawasaki με την καινούργια Ζ650, πρόσθεσε ακόμη μια μοτοσυκλέτα στην οικογένεια των γυμνών sport  “Ζ”.

Μια μοτοσυκλέτα που συνδυάζει σχεδιαστικά στοιχεία και φιλοσοφία Sugomi. Η εμφάνιση είναι  συμπαγής με ανασηκωμένη στάση, που θυμίζει αρπακτικό έτοιμο να ορμήσει. Η κάθε λεπτομέρεια  τονίζει περισσότερο το επιθετικό στυλ και τον δυναμικό χαρακτήρα της.

Kawasaki Z650 Λεπτή και συμπαγής

Η Ζ650 έρχεται να βελτιώσει το πετυχημένο μοντέλο ER-6n, το οποίο παρουσιάστηκε το 2005 και πώλησε πάνω από 120,000. Αναμένεται ότι και η καινούργια μοτοσυκλέτα, θα κάνει αισθητή την παρουσία της στην μεσαία κατηγορία των γυμνών και θα είναι σημαντική για την Kawasaki.

Το μόνο κοινό στοιχείο που έχουν μεταξύ τους οι δύο μοτοσυκλέτες, είναι ο κινητήρας στον οποίο όμως έγιναν αλλαγές, ώστε να συμβαδίζει με τους κανονισμούς του Euro 4.

Kawasaki Z650 – Κινητήρας 649cc

 Ο κινητήρας είναι 649cc, υδρόψυκτος, δικύλινδρος σε σειρά με έντονη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Ο κινητήρας αποδίδει 67.3 ίππους στις 8000 στροφές και έχει ροπή 48.4lbft (65.7Nm), στις 6500 στροφές. Υπάρχει μια μείωση σε σύγκριση με την ER-6n, που αποδίδει 71 ίππους στις 8500 στροφές. Μας εξέπληξε κάπως η μείωση της ιπποδύναμης, αφού συνήθως η τάση είναι να αυξάνεται η δύναμη. Η Kawasaki όμως πιστεύει ότι αυτό που χρειαζόταν η καινούργια μοτοσυκλέτα ήταν βελτίωση της απόδοσης στις χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Kawasaki Z650

Βελτίωση υπάρχει και στο βάρος που μειώθηκε στα 187 κιλά, χάνοντας 17 κιλά από την προκάτοχο της. Σε αυτό οφείλεται κυρίως στο πλαίσιο που είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα τύπου Trellis και το οποίο έχει ελαφρύνει κατά 10 κιλά, από αυτό της ER-6n.

Στις αναρτήσεις, μπροστά υπάρχει τηλεσκοπικό πιρούνι 41mm, ενώ πίσω υπάρχει οριζόντιο Backlink με ρυθμιζόμενη προφόρτιση.

Kawasaki Z650 – 2017

Η πέδηση γίνεται μέσω δύο ημίπλευστων δίσκων τύπου μαργαρίτα, με διπίστονη δαγκάνα. Πίσω υπάρχει μονός δίσκος 220mm τύπου μαργαρίτα, με μονοπίστονη δαγκάνα. Το ABS είναι στον βασικό εξοπλισμό.

Το ύψος της σέλας είναι στα 790mm, 15mm πιο χαμηλή από αυτή της ER-6n. Η θέση οδήγησης είναι όρθια και άνετη και είναι φανερό ότι θέλει να προσελκύσει και λιγότερο ψηλούς οδηγούς, καθώς και το γυναικείο φύλλο.

Το ρεζερβουάρ, έχει χωρητικότητα 15 λίτρων και σύμφωνα με την εταιρεία δίνει μια αρκετά μεγάλη αυτονομία 350 χιλιομέτρων, κάνοντας την ιδανική για μεγάλα ταξίδια, αλλά και οικονομική για καθημερινή χρήση.

Kawasaki Z650 – Πίνακας οργάνων

Ο πίνακας οργάνων διαθέτει μια LCD οθόνη πολλαπλών ενδείξεων, με ευδιάκριτη ένδειξη επιλεγμένης ταχύτητας και μεγάλο αναλογικό στροφόμετρο, στο πάνω μέρος.

Τα ελαστικά είναι Dunlop sportmax. Το μπροστινό ελαστικό έχει διαστάσεις 120/70ZR 17, ενώ πίσω είναι 160/60ZR 17.

Διαθέτει συμπλέκτη Assist and Slip, προσφέροντας πιο ομαλές και ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων.

Το LED πίσω φανάρι σχηματίζει το γράμμα Ζ όταν είναι αναμμένο.

Kawasaki Z650 -Φανάρι LED

Η Kawasaki Z650 είναι μια απλή μοτοσυκλέτα, χωρίς τα πολλά ηλεκτρονικά, που σκοπό έχει να προσφέρει οδηγική απόλαυση, αλλά και να χρησιμοποιείται για καθημερινή χρήση στην πόλη. Μια μοτοσυκλέτα που συνδυάζει άνεση, απόδοση, εμφάνιση  και απευθύνεται σε όλους, είτε αυτοί είναι πρωτοεισερχόμενοι στον κόσμο της μοτοσυκλέτας, είτε είναι έμπειροι, που θέλουν μια μοτοσυκλέτα για διασκέδαση η καθημερινή χρήση.

Kawasaki Z650 – 2017

Αφήστε μια απάντηση