MotoGP – Ο Ezpeleta σκέφτεται αγώνες στην πόλη!

Όταν η δράση του MotoGP σταματά τον χειμώνα, όλοι όσοι ασχολούνται αποτραβιούνται και απολαμβάνουν ένα είδος «διακοπών», όπως κάνουν στην πραγματικότητα οι πρωταγωνιστές του μηχανοκίνητου αθλήματος. Οι ειδήσεις λιγοστεύουν, το ίδιο και το ενδιαφέρον. Αυτό όμως δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση φέτος.

Η πρώτη είδηση-βόμβα που έσκασε πρόσφατα στα Grand Prix ήταν ότι ο Jonas Folger δεν θα αγωνιστεί καθόλου τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε, καθώς το τελευταίο διάστημα δεν υπήρχε κάποια ένδειξη που να μας υποψιάσει.

Ακόμη και ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Γερμανού δεν περίμενε ότι η ασθένεια που ταλαιπωρεί τον αναβάτη του είναι ικανή να του στερήσει μια ολόκληρη σεζόν. Αυτή ήταν μια μεγάλη είδηση, όμως αυτή στην οποία αναφερόμαστε στο άρθρο μας είναι ακόμη μεγαλύτερη. Γιατί; Γιατί μπορεί να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τους αγώνες που βλέπουμε και το κυριότερο· έρχεται από τον ίδιο τον CEO της Dorna!

Ο  Carmelo Ezpeleta ανέφερε στην Ισπανική Expansion ότι συζητά μια πρόταση για αγώνες σε μια «ζεστή πόλη» (με αυτό τον τρόπο απέφυγε να δώσει στη δημοσιότητα το όνομα της πόλης), ένα Grand Prix που θα μπορούσε να προστεθεί στο αυξανόμενο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

«Είναι πιθανόν ότι θα υπάρξει μια αστική πίστα στο MotoGP,» δήλωσε αρχικά ο ισχυρός άνδρας της Dorna. «Υπάρχει ένα project σε μια ζεστή πόλη. Στη θεωρία, η κεντρική ευθεία (εκκίνησης/τερματισμού) θα μπορούσε να είναι σε δρόμο και θα μπορούσαν να καλυφθούν και τα paddock, ενσωματωμένα σε ένα εκθεσιακό κέντρο.

«(Το εκθεσιακό κέντρο) θα χρησιμοποιείται για για το Σαββατοκύριακο του Grand Prix στον αγώνα και σε πολλά άλλα κατά τη διάρκεια του έτους

Η αποκάλυψη των πλάνων του Ezpeleta μας δείχνει ότι οι συζητήσεις σχετικά με το ζήτημα είναι αρκετές, αλλιώς ο ίδιος δεν θα έμπαινε στην διαδικασία να αποκαλύψει κάτι για το οποίο δεν είναι σχεδόν βέβαιος ότι θα πραγματοποιηθεί.

Το γεγονός ότι πραγματοποιούνται ήδη αγώνες σε δρόμους πόλεων για άλλα μηχανοκίνητα αθλήματα (όπως στην F1), δεν σημαίνει ότι αυτό μπορεί να γίνει με την ίδια ευκολία και για τις μοτοσυκλέτες και ειδικότερα το MotoGP.

Οι υποδομές που θα χρειαστούν θα είναι εντελώς διαφορετικές και αναμένεται με ενδιαφέρον το όνομα της πρώτης πόλης που θα φιλοξενήσει αστικό GP. Και λέμε πρώτη διότι είμαστε σίγουροι ότι αν γίνει σε μία πόλη, τότε θα ακολουθήσουν και άλλες.