Ντεμπούτο της νέας Ducati V4 Superbike στις 7/9;

Η πολυαναμενόμενη Ducati V4 Superbike – της οποίας η πρώτη παρουσίαση αναμενόταν στην Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου (EICMA) – φαίνεται ότι θα αποκαλυφθεί στο κοινό την Πέμπτη 7/9 στο Misano, λίγες ημέρες πριν την έναρξη του αγωνιστικού τριημέρου του MotoGP.

Το Ιταλικό Moto.it αναφέρει ότι η Ducati έχει αποστείλει πρόσκληση για μια εκδήλωση στην Ιταλική πίστα, κατά την οποία θα ‘ακούσουμε’ τον ήχο ‘μιας νέας εποχής’ (the sound of a new era) για την Ιταλική φίρμα.

Παρότι στην Ducati δεν ανακοίνωσαν τι ακριβώς εννοούν με τον τίτλο που έδωσαν στην εκδήλωσή τους, όλα συνηγορούν ότι ‘η νέα εποχή’ στην οποία αναφέρονται έχει άμεση σχέση με την ολοκαίνουργια V4 Superbike που ετοιμάζουν.

Άλλωστε, η νέα μοτοσυκλέτα των Ιταλών αποτελεί μια νέα σελίδα στην ιστορία της ‘κόκκινης’ εταιρίας, η οποία αφήνει πίσω της τους κινητήρες με την V2 διάταξη που την καθιέρωσαν στην αγορά. Έτσι, ο τίτλος της εκδήλωσης ταιριάζει απόλυτα με την ιδέα της αποκάλυψης της νέας μοτοσυκλέτας, η οποία θα φέρει ούτως ή άλλως… νέο ήχο στους απανταχού Ducatisti.

Πάντως, ακόμη και αν πάρουμε ως δεδομένο ότι η Ducati αναφέρεται στην V4 Superbike για την εκδήλωση της Πέμπτης 7/9, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα δούμε ολόκληρη τη μοτοσυκλέτα των Ιταλών.

Ίσως δούμε μόνο το ‘διαμάντι’ της νέας Superbike της εταιρίας, που δεν είναι άλλο από τον ολοκαίνουργιο κινητήρα της. Έναν κινητήρα ο οποίος σύμφωνα με τον CEO της Ducati θα έχει μια ιδιαίτερη σειρά ανάφλεξης, με μεταφορά δύναμης και χαρακτήρα που θα ‘ακροβατεί’ ανάμεσα σε κινητήρα V2 και κινητήρα V4.

Είναι όμως δύσκολο να δούμε τη μοτοσυκλέτα ολόκληρη, καθώς, όπως προείπαμε, η πλήρης παρουσίασή της αναμένεται να γίνει στην EICMA δύο μήνες ημέρες μετά. Τίποτα δεν είναι σίγουρο και μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν, όμως μόνο(;) τρεις μήνες έμειναν για να δούμε τι έχουν σκεφτεί οι πανούργοι Ιταλοί για τη νέα τους Superbike.

Ως τότε… υπομονή!