MotoGP – Dovizioso – Δεν υπάρχει λόγος να συγκρίνω την περσινή με την φετινή Ducati

Ο Andrea Dovizioso δήλωσε μετά το τέλος των δοκιμών στην Ταϊλάνδη ότι δεν σκέφτηκε να δοκιμάσει την περσινή έκδοση της Desmosedici, κάτι που έπραξε ο teammate του, Jorge Lorenzo, την Κυριακή.

Οι δοκιμές στο Burimam είδαν τον Ισπανό αναβάτη της Ducati να ολοκληρώνει μόλις στην 22η θέση της κατάταξης, παρά το γεγονός ότι ήταν ο κορυφαίος στις πρώτες επίσημες δοκιμές του 2018 στη Μαλαισία.

Από την πλευρά του, ο Dovizioso ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, όντας μόλις 0.4sec αργότερος από τον πρωτοπόρο Pedrosa και σχεδόν 1.5sec ταχύτερος από τον Lorenzo. Ο Ιταλός, ερωτηθείς αν σχεδίαζε να συγκρίνει τις GP17 και GP18 όπως ο teammate του, αποκρίθηκε:

«Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά (μεταξύ τους), όμως στη Μαλαισία ήταν ξεκάθαρο. Έτσι δεν υπάρχει λόγος για μένα να συγκρίνω (τις μοτοσυκλέτες) ξανά.»

Στη συνέχεια ο περσινός δευτεραθλητής μίλησε και για το τροποποιημένο πλαίσιο που διέθεσε η Ducati στους αναβάτες της για τις δοκιμές της Ταϊλάνδης, δηλώνοντας χαρούμενος μετά την Κυριακή. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Τις περισσότερες φορές, όταν δοκιμάζεις κάτι, δεν είναι εύκολο να νιώσεις αμέσως τη διαφορά και πρέπει να δοκιμάζεις ημέρα με την ημέρα σε διαφορετική πίστα για να επιβεβαιώσεις (την αίσθησή σου) και να πάρεις την απόφαση για το πρωτάθλημα,» ήταν τα λόγια του Ιταλού, ο οποίος δεν ήταν σίγουρος για το νέο πλαίσιο μετά τις δοκιμές του Σαββάτου.

Την Κυριακή όμως ο Ιταλός ένιωσε καλύτερα πάνω στην Ducati, κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του. Παρ’ όλα αυτά ανέφερε πως είναι νωρίς για να καταλήξει στην απόφασή του.

«Σήμερα (την Κυριακή), πιστεύω ότι καταλάβαμε λίγα περισσότερα από ότι χθες και νιώθω καλά. Όμως πρέπει να περιμένουμε ως το Qatar, αυτές οι δύο πίστες (Sepang και Buriram), θεωρώ ότι δεν είναι οι καλύτερες πίστες για να πάρουμε μια απόφαση.

«Πέρα από αυτό, νιώθω καλά, νιώθω γρήγορος και αυτό είναι. (Αν) είμαι καλύτερος από τους ανταγωνιστές μου, σε ποιά θέση βρίσκομαι, δεν το γνωρίζω. Δεν με νοιάζει και τόσο αυτή τη στιγμή, λόγω του ότι δεν είναι αυτό που πρέπει να επικεντρωθώ.

Όσο για το ποιοί είναι σε καλύτερη φόρμα αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τον Dovizioso; Οι αναβάτες της Repsol Honda και ο Johann Zarco της Tech3.

«Βλέπω τον Marc σε καλύτερη φόρμα από ότι ήταν στις αρχές της περασμένης σεζόν, βλέπω τον Dani σε καλή φόρμα, βλέπω τον Zarco με λίγη περισσότερη εμπειρία, έτσι (θα είναι) λίγο καλύτερος για το πρωτάθλημα από ότι πέρυσιτόνισε.

«Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω τις δύο εργοστασιακές Yamaha (των Rossi και Vinales), λόγω του ότι θα είναι σίγουρα γρήγορες στον αγώνα. Όταν βλέπεις από έξω είναι αδύνατον να γνωρίζεις τις λεπτομέρειες.

«Βλέπω τους αναβάτες της Pramac (Petrucci και Miller) γρήγορους και χαρούμενους με τη μοτοσυκλέτα, έτσι πιστεύω ότι θα είναι αρκετά γρήγοροι κατά τη διάρκεια της σεζόν