MotoGP Misano 20/9/2020 – νικητής ο Maverick Vinales

Μπροστά σε μόνο 10000 θεατές, σε ένα ακόμα απρόβλεπτο αγώνα, ο Maverick Vinales με την εργοστασιακή Yamaha ήταν ο νικητής του MotoGP στο  Misano.

Ο Vinales, εκμεταλλευόμενος την πτώση του Bagnaia, κατάφερε να εξαργύρωση την 2η συνεχόμενη pole position  και έγινε ο 6ος διαφορετικός νικητής σε επτά αγώνες.

Δεύτερος ο Joan Mir με την Suzuki, που ανεβαίνει στο βάθρο για δεύτερη συνεχόμενη φορά και με παρόμοιο τρόπο. Ο Mir ξεκίνησε από την ενδέκατη θέση και σιγά σιγά άρχισε να ανεβαίνει γράφοντας γρήγορους γύρους. Δύο γύρους πριν το τέλος πέρασε τον Pol Espargaro παίρνοντας την 2η θέση.

Τρίτος τερμάτισε ο Pol Espargaro και η ΚΤΜ που φαίνεται να βρήκαν τις λύσεις και έδειξαν από τα προκριματικά ότι θα διεκδικούσαν θέση στο βάθρο. Ο Espargaro αν και τερμάτισε 4ος, ανέβηκε στο βάθρο μετά το λάθος του Quartararo που βγήκε εκτός πίστας και τιμωρήθηκε με αφαίρεση 3 δευτερολέπτων που τον έριξε στην 4η θέση. Ο Quartararo έδειξε για ακόμη μια φορά νευρικότητα κάνοντας λάθη και στερώντας του θέση στο βάθρο και βαθμούς για την κούρσα του τίτλου.

Αυτοί που φάνηκαν άτυχοι ήταν οι Francisco Bagnaia και ο Jack Miller. Από τα προκριματικά οι δυο δορυφορικές Ducati της Pramac έδειχναν πολύ δυνατές για να διεκδικήσουν την νίκη. Ο Bagnaia θα ξεκινούσε από την πρώτη θέση στην εκκίνηση αν δεν έκανε λάθος και του αφαιρούσαν χρόνο. Στον αγώνα ξεκίνησε από την τέταρτη θέση, κατάφερε να πάρει την πρωτοπορία αλλά επτά γύρους πριν το τέλος έπεσε ενώ ήταν καθαρά μόνος. Ο δεύτερος αναβάτης της Pramac, ο Jack Miller ξεκινώντας από την δεύτερη θέση μπήκε μπροστά με την εκκίνηση αλλά παρουσιάστηκε πρόβλημα στον κινητήρα και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Ο Dovizioso, που για μια ακόμη φορά δεν θύμισε τον παλιό καλό Dovi, τερμάτισε 8ος αλλά κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό όμως θα αλλάξει στον επόμενο αγώνα αν δεν βελτιώσει την απόδοση του. Ο ίδιος πάντως πριν τον αγώνα είπε να μην τον ξεγράφουν από το κυνήγι του τίτλου.

Απογοήτευση και για τον Valentino Rossi που είχε πτώση και αναγκάστηκε να αποχωρήσει μη μπορώντας να διεκδικήσει για 200η φορά θέση του  στο βάθρο.

Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα Morbidelli δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Ξεκίνησε από την 8η θέση, ίσως επηρεάστηκε από την επαφή που είχε στην πτώση του Binder και τελικά τερμάτισε στην 9η θέση.

Ακόμα ένας συναρπαστικός και απρόβλεπτος αγώνας τελείωσε. Το σκηνικό τώρα μεταφέρεται στην Καταλονία σε μια πίστα με τις δικές της ιδιαιτερότητες. Τα ερωτήματα πληθαίνουν  και η αγωνία κορυφώνεται. Θα έχουμε καινούργιο νικητή και σε αυτόν τον αγώνα; Θα καταφέρει ο Dovizioso να επανέλθει σε μια πίστα που έχοντας την μεγαλύτερη ευθεία δείχνει να ευνοεί τις Ducati; Πως θα παρουσιαστούν οι Yamaha και οι KTM, θα είναι το ίδιο δυνατές ώστε να διεκδικήσουν θέση στο βάθρο; Ο νεαρός Bagnaia θα είναι το ίδιο εντυπωσιακός; Ο Quartararo θα είναι πιο ήρεμος και συγκεντρωμένος ώστε να αποφύγει τα λάθη και να μείνει στην διεκδίκηση του τίτλου;

Ανυπομονούμε λοιπόν για τον επόμενο αγώνα στις 27/9/2020 στην Ισπανία στο Circuit de Barcelona – Catalunya και περιμένουμε να δούμε τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει.