HARLEY DAVIDSON PAN AMERICA 1250 Νέα είσοδος στις Adventure

Η Harley Davidson παρουσίασε την Pan America 1250. Μια μοτοσυκλέτα που ρίχνεται στην μάχη των μεγάλων Adventure, ενάντια στις Ευρωπαϊκές και Ιαπωνικές εταιρείες, ελπίζοντας ότι θα πάρει σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Οι μοτοσυκλέτες Harley Davidson έγιναν και είναι γνωστές από την εμφάνιση και το χαρακτηριστικό τους στιλ. Κάτι που δεν φαινόταν να αλλάζει μέχρι το 2019 όταν η Αμερικάνικη εταιρεία ξεφεύγοντας από την γραμμή της παρουσίασε την LiveWire. Μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με εντελώς διαφορετικό στιλ και όψη. Η αλλαγή κατεύθυνσης και διαφοροποίησης συνεχίζεται παρουσιάζοντας το 2021 την Pan America 1250.

Αυστηρά ομιλούντες μια προσπάθεια διαφοροποίησης έγινε και πιο παλιά με την αγορά της εταιρείας Buell χωρίς όμως επιτυχή κατάληξη. Η Buell μάλιστα προσπάθησε με την Ulysses να μπει στην κατηγορία Adventure αλλά χωρίς επιτυχία. Φυσικά η Buell ήταν μια εντελώς ξεχωριστή εταιρεία και το μόνο που την συνέδεε με την Harley Davidson ήταν η ιδιοκτησία. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Pan America κατασκευάζεται από την Harley Davidson και φέρει το όνομα της εταιρείας. Είναι μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση διαφοροποίησης.

Στην Αμερικανική ήπειρο οι δύο πιο διάσημες διαδρομές είναι η Route 66 και ο Pan American Highway. Η Route 66 είναι ο παλαιός δρόμος που διασχίζει τις ΗΠΑ και είναι συνυφασμένος με μια «κλασική» Harley. Όταν σκέφτεσαι αυτή την διαδρομή δεν μπορείς να μην φανταστείς ότι την διασχίζεις  οδηγώντας μια Harley Davidson. Αυτό όμως δεν μπορείς να το πεις και για τον Pan American Highway, που κάθε άλλο από Highway είναι. Είναι μια διαδρομή μήκους 47958 χιλιομέτρων που διασχίζει σχεδόν όλες τις χώρες τις Αμερικανικής Ηπείρου. Ξεκινά από τις ΗΠΑ και καταλήγει στην γη του πυρός στην Αργεντινή και περιλαμβάνει και αρκετό χωματόδρομο. Η Harley Davidson λοιπόν, θέλοντας να κατακτήσει και αυτή την διάσημη διαδρομή και όχι μόνο, μας δίνει μια μοτοσυκλέτα για να εκπληρώσει αυτό τον σκοπό. Το όνομα λοιπόν μας δείχνει τον δρόμο και ποια κατεύθυνση πρέπει να πάρουμε.

Η Pan America 1250 βγαίνει σε δύο εκδόσεις, την απλή και την S (Special). Στην S υπάρχουν επιπλέον ορισμένα accessories, όπως προστατευτικά μηχανής, θερμαινόμενα grips, προστατευτικά χεριών και κεντρικό stand.Η Pan America 1250 είναι αποτέλεσμα τριών χρόνων μελέτης και δοκιμών. Η Αμερικάνικη εταιρεία προσπάθησε να κατασκευάσει μια μοτοσυκλέτα λειτουργική, πρακτική και εφοδιασμένη με τελευταίου τύπου τεχνολογία που να είναι ικανή τόσο στον άσφαλτο όσο και στο χώμα.

Είναι λογικό ότι για να πετύχει η Pan America, έπρεπε να διαφοροποιηθεί και όχι να μιμηθεί τον ανταγωνισμό. Αυτό λοιπόν φαίνεται με την πρώτη ματιά από την εμφάνιση της. Όμορφη δεν την λες, αν και η ομορφιά είναι υποκειμενική και σε μερικούς μπορεί να αρέσει και σε άλλους όχι. Είναι όμως επιβλητική και δεν προσπαθεί να κρύψει τα 258 κιλά της (γεμάτη). Ο όγκος σε συνδυασμό με το μπροστινό τετράγωνο φανάρι που δείχνει να έχει το βλέμμα χαμηλωμένο θυμίζει Αμερικάνικο βουβάλι έτοιμο να ορμήσει.

Η εμφάνιση δεν είναι το μόνο που την διαφοροποιεί. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η τεχνολογία. Εκτός από την συνηθισμένη τεχνολογία που υπάρχουν σε όλες τις σύγχρονες μοτοσυκλέτες, όπως Traction control, Ride by Wire, και ABS, υπάρχουν και κάποιες σημαντικές καινοτομίες.

Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει και θα ενθουσιάσει πολλούς μοτοσικλετιστές είναι οι αναρτήσεις. Στην S (Special) οι αναρτήσεις χαμηλώνουν όταν η μοτοσυκλέτα σταματά και ψηλώνουν όταν ξεκινά. Δίνοντας έτσι την δυνατότητα και σε αναβάτες που δεν είναι πολύ ψηλοί να μην ανησυχούν αν θα πατήσουν καλά όταν σταματούν. Οι αναρτήσεις είναι της Showa και είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζονται σε μοτοσυκλέτα. Υπάρχουν τρείς ρυθμίσεις, η Auto mode που χαμηλώνει την μοτοσυκλέτα γρήγορα όταν σταματά, την Short Delay/Long Delay που αρχίζει να χαμηλώνει όταν η μοτοσυκλέτα κινείται σε χαμηλή ταχύτητα (2-5 χλμ.) και την Locked mode που καταργεί την λειτουργία του συστήματος διατηρώντας ένα σταθερό ύψος.

Μπροστά υπάρχει ανάποδο τηλεσκοπικό πιρούνι 47mm με διαδρομή 190mm, ενώ και πίσω η διαδρομή είναι 190mm.

Υπάρχουν πέντε επιλογές προγραμμάτων (Riding modes), Sport, Road, Rain, Off Road, Off Road plus.

Μια άλλη καινοτομία από την Harley Davidson είναι το Cornering Engine Brake το οποίο ρυθμίζει τις στροφές του κινητήρα και δεν μπλοκάρει τον πίσω τροχό όταν η μοτοσυκλέτα είναι πλαγιασμένη σε στροφή και κατεβάσεις ταχύτητα. Ακόμη ένα επιπρόσθετο εργαλείο που προσφέρει περισσότερη ασφάλεια στον μοτοσικλετιστή.

Η εταιρεία επίσης αναφέρει ότι οι αυτορρυθμιζόμενες υδραυλικές βαλβίδες δεν χρειάζονται service.

Το ρεζερβουάρ των 21.2 λίτρων, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία δίνει αυτονομία 322 χλμ., είναι μεταλλικό και έχει το κατάλληλο σχήμα ώστε να σφίξεις τα γόνατα όταν οδηγείς όρθιος. Επίσης δένει αρμονικά με την μάσκα του φαναριού όπως και με την σέλλα.  Μια ρυθμιζόμενη σέλλα που είναι άνετη τόσο για το οδηγό όσο και για τον συνοδηγό. Το ύψος της σέλλας είναι 850mm(χαμηλό) και 875mm (ψηλό). Στην S (Special) όμως με την βοήθεια των αυτορρυθμιζόμενων αναρτήσεων (ARH -Adaptable Ride Height) μπορεί να κατεβεί στα 825/856mm. Το κάθισμα σε συνδυασμό με το τιμόνι που είναι φαρδύ και βρίσκεται ψηλά, προσφέρει άνετη οδήγηση για πολλές ώρες.

Υπάρχει ρυθμιζόμενη ζελατίνα  για προστασία ενώ ο πίνακας ενδείξεων είναι μια έγχρωμη TFT οθόνη αφής 6.8 ιντσών που σου παρέχει όλες τις πληροφορίες που θα ήθελες. Επίσης μέσω του H-D Application, μπορεί να λειτουργεί σύστημα πλοήγησης, να συνδεθεί με το κινητό σου καθώς και με συναγερμό σε περίπτωση πτώσης.

Η καρδία της Pan America 1250 είναι ένας ολοκαίνουργιος κινητήρας τον οποίο η Harley ονομάζει Revolution Max. Είναι 1252cc υδρόψυκτος V δικύλινδρος και αποδίδει 150 ίππους στις 9000 στροφές, ενώ η ροπή είναι 94lb-ft(128Nm). Το ότι είναι V δικύλινδρος είναι το μόνο που μπορεί να θυμίζει Harley καθώς δεν έχει τον παραδοσιακό ήχο η τους κραδασμούς που είναι σήμα κατατεθέν της Αμερικάνικης εταιρείας.

Στα φρένα μπροστά υπάρχουν δύο δίσκοι με ακτινική δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων 320mm ενώ πίσω υπάρχει πλευστός δίσκος με δαγκάνα ενός εμβόλου 280mm. Τα φρένα συμπληρώνει το ABS που υπάρχει και για το χώμα αλλά και για την στροφή (cornering ABS).

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό με τον κινητήρα να αποτελεί ενεργό μέρος.

Τα ελαστικά είναι Michelin Scorcher Adventure με το μπροστινό να είναι 19 ιντσών (120/70-19) και το πίσω να είναι 17 ιντσών (170/60-17).

Οι τροχοί αποτελούνται από χυτές αλουμινένιες ζάντες οι οποίες μπορούν να αλλαχθούν και να μπουν ακτινωτοί τροχοί.

Αυτό που δεν υπάρχει είναι quickshifter, αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζει αφού οι ταχύτητες αλλάζουν εύκολα και απαλά, εν αντίθεση με τι μας είχε συνηθίσει η Harley Davidson.

Η Harley Davidson μπήκε λοιπόν στην κατηγορία μεγάλων Adventure κάνοντας το αυτονόητο, προσπαθώντας να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό. Αυτή η διαφοροποίηση προήλθε και από την προσπάθεια της να κατασκευάσει μια μοτοσυκλέτα Adventure που ζητούσαν οι μοτοσικλετιστές. Το ερώτημα είναι αν η Αμερικάνικη εταιρεία μπήκε στην κατηγορία αυτή καθυστερημένα η την κατάλληλη στιγμή. Ίσως η εταιρεία αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα προσπαθεί να βρει καινούργιες για αυτήν αγορές. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν απευθύνεται στον παραδοσιακό πελάτη της αλλά σε αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν με άνεση και αν χρειαστεί να μπουν σε χωματόδρομο. Μπορεί λοιπόν η Pan America να πάρει μερίδιο από μια δύσκολη αγορά;

Αυτά τα ερωτήματα, όπως και το θέμα της αξιοπιστίας, θα μας τα απαντήσει φυσικά ο χρόνος. Εμείς περιμένουμε να δούμε πως θα γίνει δεχτή η Pan America. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι θα είναι ένα πετυχημένο μοντέλο.