MotoGP Misano 13/9/2020 – Τρείς Rookies ανέβηκαν στο βάθρο

Με νίκη τριών νεοφερμένων (Rookies) στην πίστα Misano  συνεχίστηκε το απρόβλεπτο φετινό MotoGP.

Με τις 4 Yamaha να ξεκινούν από τις πρώτες θέσεις, σε μια πίστα που βολεύει την Ιαπωνική εταιρεία, περιμέναμε ότι θα βλέπαμε τις Yamaha στο βάθρο.

Τελικά κατάφερε ο Morbidelli (Yamaha) άνετα να πάρει την πρώτη θέση για πρώτη φορά στην καριέρα του. Μπήκε από την αρχή μπροστά και κατάφερε χωρίς να κάνει κάποιο λάθος να τερματίσει πρώτος. Ο πέμπτος νικητής σε έξι αγώνες.  Την 2η θέση πήρε ο Bagnaia (Ducati) με την επιστροφή του από τραυματισμό, και κουτσαίνοντας. Ήταν και για αυτόν η πρώτη φορά που ανεβαίνει στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι και οι δύο Ιταλοί είναι μαθητές της σχολής του Valentino Rossi.

MotoGP Misano 2020

Η Τρίτη θέση πήγε στην Suzuki με ακόμα ένα Rookie τον Joan Mir που κατάφερε στο τέλος να περάσει τον Rossi και έδειξε ότι αν είχε χρόνο θα έπαιρνε και την 2η θέση.

Ο Maveric Vinales αν και ξεκίνησε πρώτος πλήρωσε την επιλογή του στα ελαστικά. Προς έκπληξη διάλεξε σκληρό ελαστικό πίσω και τελικά έμεινε στην 6η θέση.

Ο Rossi ξεκίνησε στην 4η θέση αλλά πέρασε γρήγορα στην 2η θέση, θυμίζοντας ένα Rossi από τα παλιά, και έδειχνε να κυνηγά μια θέση στην τριάδα που θα τον ανέβαζε στο βάθρο για 200η φορά. Δυστυχώς γι’ αυτόν και τους θαυμαστές του υποχώρησε στο τέλος στην 4η θέση. Αυτό που θα τον ευχαρίστησε ήταν η νίκη των δύο μαθητών του Morbidelli και Bagnaia

Οι ΚΤΜ προσγειώθηκαν ανώμαλα μετά από τις τρεις προηγούμενες εξαιρετικές εμφανίσεις και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν οτιδήποτε από τον αγώνα. Όσο για την Honda επιβεβαιώνει ότι χωρίς τον Marc Marquez δεν μπορεί να διεκδικήσει θέση στο βάθρο. Φέτος είναι η χειρότερη πορεία της Honda από το 1982.

Απογοητευτικός ήταν και ο Quartararo ο οποίος δεν δείχνει ικανός να διαχειριστεί την πρωτιά. Στον συγκεκριμένο αγώνα κατάφερε να πέσει όχι μια αλλά δύο φορές και να χάση την πρώτη θέση από τον Dovizioso που τερμάτισε 7ος. Ένας Dovizioso που αν δεν βελτιωθεί και να βγάλει το γνωστό του πάθος είναι σίγουρο ότι θα χάσει την πρώτη θέση και την ευκαιρία να πάρει επιτέλους ένα τίτλο.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην ίδια πίστα και περιμένουμε με αγωνία αφού και αυτός ο αγώνας προβλέπετε συναρπαστικός. Θα κερδίσει και πάλι μια Yamaha που δείχνει ότι ευνοείται από την πίστα; Θα καταφέρει ο Rossi να ανεβεί στο βάθρο; Ο Dovizioso θα καταφέρει να μείνει στην κορυφή της κατάταξής; Αυτές είναι μερικές απορίες που μαζί με πολλές άλλες θα απαντηθούν στον επόμενο αγώνα.