Biski, το scooter που δεν το σταματά ούτε το νερό

Η Βρετανική εταιρεία Gibbs Amphibians δημιούργησε ένα scooter που δεν φοβάται το… νερό και είναι έτοιμο να βραχεί εύκολα, άνετα και ξεκούραστα, για τον αναβάτη που δεν του αρέσουν οι εδαφικοί περιορισμοί.

Το όνομά του είναι Biski, δεν είναι ότι ομορφότερο έχουμε δει, από ότι φαίνεται όμως είναι πρακτικό. Οπτικά είναι ένα υβρίδιο scooter και jet ski, είναι αρκετά ογκώδες και έχει το προτέρημα να μπορεί να κινηθεί τόσο στο δρόμο, όσο και στο νερό.

Και όχι, δεν μοιάζει με την «τρελή» κατασκευή που οδήγησε ο Robbie Maddison στη θάλασσα, η οποία ήταν βέβαια εντυπωσιακή αλλά δεν μπορούσε να οδηγηθεί χωρίς μετατροπές στο δρόμο. Αυτή εδώ η κατασκευή είναι ένα αμφίβιο, όπως μαρτυρά και το όνομα της κατασκευάστριας εταιρείας.

Με το πάτημα ενός κουμπιού και με αναμονή που δεν ξεπερνά τα πέντε δευτερόλεπτα, αυτό το scooter μπορεί να περάσει από τη γη στη θάλασσα. Είναι μάλιστα ένα αρκετά αποδοτικό όχημα, το οποίο καταφέρνει να φτάσει την ταχύτητα των 130 χλμ/ώρα στο δρόμο και αυτή των 60 χλμ/ώρα στο νερό!

Ο κινητήρας που κινεί το αμφίβιο αποδίδει 55 ίππους και είναι δικύλινδρος, ενώ έχει αναλάβει να κινήσει τα 228 κιλά του συνόλου.

Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του project έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη σειρά οχημάτων, η οποία περιλαμβάνει quad, αυτοκίνητο και φορτηγό πλατφόρμα, σε μια γκάμα που περιλαμβάνει οκτώ οχήματα. Και το κυριότερο; Είναι όλα τους αμφίβια!

Σίγουρα οπτικά το Biski δεν πείθει, όμως θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε τις αντιδράσεις του κοινού όταν θα δούν ένα τέτοιο να περνά από το δρόμο στο υγρό στοιχείο…

Δείτε το video!