MotoGP – Crutchlow – Είμαστε ευχαριστημένοι με την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας

O αναβάτης της LCR Honda – ο οποίος θυμίζουμε  θα έχει εργοστασιακή υποστήριξη και φέτος από τον Ιάπωνα κατασκευαστή, ολοκλήρωσε 3ος στο πρόσφατο τεστ της Sepang και όπως ανέφερε η μοτοσυκλέτα έχει βελτιωθεί στους τομείς που ήθελαν οι αναβάτες της.

Ο κύριος στόχος της ομάδας στις δοκιμές της Μαλαισίας ήταν η επιλογή του κινητήρα που θα χρησιμοποιηθεί το 2018. Τόσο ο Crutchlow όσο και ο Pedrosa μαζί με τον Marquez έκαναν την ίδια επιλογή κινητήρα, ωστόσο ο Ισπανός πρωταθλητής του 2017 εξέφρασε κάποιες ανησυχίες σχετικά με την δύναμη του νέου κινητήρα.

Στις δηλώσεις που έκανε ο Βρετανός πάντως φαίνεται απόλυτα ευχαριστημένος αφού όπως λέει, «…είμαι χαρούμενος με ότι έχει καταφέρει η Honda τον χειμώνα, γιατί πήραμε σχεδόν ότι ακριβώς ζητήσαμε.»

«Η μοτοσυκλέτα είναι καλύτερη σε κάποιους τομείς και χρειάζεται δουλειά σε κάποιους άλλους, αλλά έχουμε βελτιωθεί. Ο κινητήρας είναι δυνατός, πιο δυνατός από πέρυσι. Δεν ανησυχώ αν έιναι αρκετά επιθετικός γιατί έχουμε τα ηλεκτρονικά για να τον ελέγξουμε αν το θέλουμε.»

Για τις επιφυλάξεις που έχει ο Marquez όσον αφορά την επιθετικότητα που παρουσιάζει η μοτοσυκλέτα από την δύναμη του κινητήρα, ο Crutchlow αναφέρει, «…αν δεν θέλει να πάει τόσο γρήγορα μπορεί να μειώσει την ροπή, αν καταλαβαίνετε τι  εννοώ.  Αυτό όμως που έχουμε είναι θετικό, διότι είναι καλύτερα να έχουμε πολύ δύναμη, οπότε μπορούμε να την μειώσουμε, παρά να μην έχουμε δύναμη και να μην μπρούμε να την αυξήσουμε,» καταλήγει.

O Dani Pedrosa εμφανίστηκε λίγο πιο επιφυλακτικός από τον ενθουσιασμένο Crutchlow, λέγοντας πως ναι μεν η ισχύς του κινητήρα έχει αυξηθεί, ωστόσο η Honda θα πρέπει να είναι προσεκτική στο πως θα χρησιμοποιήσει αυτή την βελτίωση.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «…στόχος αυτού του τεστ ήταν να δοκιμάσουμε διάφορους κινητήρες και να πάρουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε. Έκανα τους πιο πολλούς γύρους με τον τελευταίο κινητήρα.»

«Έχει λίγο παραπάνω δύναμη, αλλά θα πρέπει να έιμαστε προσεκτικοί, ώστε να δούμε μέχρι πιο σημείο μπορούμε να το κάνουμε αυτό να δουλέψει καλά.»

«Θα πρέπει να πάμε και σε άλλη πίστα για να καταλάβουμε ποιόν κινητήρα θα επιλέξουμε. Πρέπει να αναλύσουμε πολύ τα δεδομένα και να βρούμε τις σωστές απαντήσεις,»  καταλήγει ο Ισπανός.