Έρχεται η πρώτη ηλεκτροκίνητη Harley-Davidson σε 18 μήνες

Η ιστορική Αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής μοτοσυκλετών έχει πολλά νέα για τους φίλους της, με το ένα να αναφέρει το κλείσιμο του εργοστασίου στο Kansas και το άλλο να κάνει λόγο για την έλευση της πρώτης ηλεκτροκίνητης μοτοσυκλέτας της H-D, σε 18 μήνες.

Το πρώτο νέο σχετικά με το κλείσιμο του εργοστασίου της εταιρείας δεν είναι και το πλέον ευοίωνο, το δεύτερο όμως που αφορά την Livewire ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα φαίνεται ότι βρίσκεται στην πλευρά των θετικών εξελίξεων.

Δια στόματος Matthew Levatich (CEO της Harley-Davidson), αποκαλύφθηκε ότι η πρώτη μοτοσυκλέτα αυτού του είδους για την Αμερικάνικη εταιρεία είναι προ των πυλών. Πιο συγκεκριμένα, σε 18 μήνες αναμένεται να δούμε τις πρώτες μοτοσυκλέτες να περνούν τη γραμμή παραγωγής.

Να θυμίσουμε ότι η Livewire αποτέλεσε ένα concept της εταιρείας, ώστε η τελευταία να πάρει ένα feedback από το κοινό της αναφορικά με την αποδοχή ή όχι του ενός τέτοιου μοντέλου. Μάλιστα, η H-D πρόσφερε και μερικά test-ride για το μοντέλο της, τα οποία άφησαν θετικές αντυπώσεις στους αναβάτες.

Το «πρόβλημα» που υπάρχει τώρα για τους Αμερικάνους είναι ότι εκείνο το concept είχε κατασκευαστεί από τη Mission Motors, μια εταιρεία με εξειδίκευση στη μετάδοση κίνησης των ηλεκτρικών κινητήρων, η οποία όμως τώρα έχει κλείσει.

Έτσι η Harley Davidson είναι πλέον μόνη της σε αυτό το νέο εγχείρημα και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθεί στη συνέχεια, έως ότου αρχίσει να κατασκευάζει τις πρώτες της ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες. Θα βρει κάποιον νέο συνεργάτη; Θα στηριχθεί στις δικές τις δυνάμεις; Ο χρόνος θα δείξει, όμως ο Levatich ήταν σαφής.

Σε 18 μήνες η εταιρεία θα γράψει νέα σελίδα στην ιστορία της.