WSBK Jerez – Race 1 – 13η φετινή νίκη για Rea

Ο ήδη εστεμμένος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2017 στο WSBK, Jonathan Rea, πανηγύρισε μια ακόμη φετινή νίκη, εκμεταλλευόμενος την ατυχία του Marco Melandri (μηχανικό πρόβλημα). Στο βάθρο μαζί με τον αναβάτη της Kawasaki ανέβηκαν οι Chaz Davies και Tom Sykes.

Ο πρώτος αγώνας του WSBK στην πρώτη επίσκεψη του πρωταθλήματος στο έδαφος της Jerez εκκίνησε κανονικά στην ώρα του, όμως η διπλή πτώση των de Rosa και Badovini στη Στροφή 6 επέφερε τον κυματισμό της κόκκινης σημαίας και την διακοπή του Α’ Σκέλους. Η πτώση του πρώτου ήταν ένα σφοδρό high-side, όμως ο Badovini ήταν αυτός που τραυματίστηκε στη δική του πτώση.

Ύστερα από 20 λεπτά οι αναβάτες στήθηκαν εκ νέου στη σχάρα εκκίνησης, διατηρώντας τις θέσεις που κέρδισαν στη διαδικασία της Superpole, καθώς ο πρώτος γύρος του Σκέλους δεν είχε ολοκληρωθεί πριν την διακοπή του αγώνα.

Η δεύτερη εκκίνηση της ημέρας είδε τον Rea να επαναλαμβάνει αυτό που έκανε και στην προηγούμενη εκκίνηση του Α’ Σκέλους, καθώς πέρασε και πάλι τον Melandri για την μάχη της κορυφής. Πίσω από τους δύο αναβάτες έμειναν οι Sykes και Davies, με τους 4 κορυφαίους αναβάτες του φετινού πρωταθλήματος να οδηγούν σε σχηματισμό.

Ο Rea, παρ’ όλο το γεγονός ότι οδηγούσε δίχως άγχος (έχει ‘κλειδώσει’ τον Τίτλο από τον προηγούμενο Γύρο) δεν κατάφερε να πάρει διαφορά από τους διώκτες του, με τις Ducati των Melandri και Davies να τον περνούν διαδοχικά στον 6ο και τον 7ο γύρο αντίστοιχα.

Ο Βορειοϊρλανδός πρωταθλητής όμως κατάφερε να απαντήσει άμεσα στο προσπέρασμα του Davies, με την μάχη των δύο να δίνει την ευκαιρία στον Melandri να πάρει μια ‘ανάσα’ 1sec. Ο Ιταλός έδειχνε πολύ δυνατός σε μια πίστα που γνωρίζει πολύ καλά από την παρουσία του στα Grand Prix, όμως προδώθηκε από την Ducati του μόλις 4 γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Έτσι, την ώρα που η τύχη γύριζε την πλάτη στον Ιταλό, χαμογελούσε στον αδιαμφισβήτητο κυρίαρχο των τελευταίων ετών στο WSBK. Ο Rea, εκτός από τις πολλές παληκαρίσιες νίκες που έχει κατακτήσει από όταν ντύθηκε στα ‘πράσινα’, αυτή την φορά είχε και την τύχη με το μέρος του, φθάνοντας με άνεση στη 13η φετινή του νίκη.

Ο αναβάτης της Kawasaki ολοκλήρωσε την κούρσα του προς την νίκη 1.137sec νωρίτερα από τον Davies, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Από την άλλη πλευρά ο Ουαλός έπρεπε να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις ενάντια στον Sykes για την 2η θέση, καθώς οι δύο αναβάτες μάχονται για την 2η θέση και στο πρωτάθλημα των αναβατών.

Οι δύο τους έχουν μόλις 5 βαθμούς διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα, με τρία μόνον σκέλη να απομένουν για την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς. Πίσω από τους Davies-Sykes ολοκλήρωσαν οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Yamaha, με τον Alex Lowes να επικρατεί του Michael van der Mark.

Εντυπωσιακή ήταν η επιστροφή του Γάλλου, πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Sylvain Guintoli, ο οποίος αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Puccetti Kawasaki ολοκλήρωσε στην 6η θέση. Πίσω του τερμάτισε το δίδυμο της Milwaukee Aprilia, με τον Savadori στην 7η και τον Laverty στην 8η θέση αντίστοιχα.

Η δεκάδα συμπληρώθηκε από τους Fores και Ramos, ενώ τα προβλήματα για την Red Bull Honda συνεχίστηκαν και σε αυτό τον Γύρο, καθώς και οι δύο CBR1000RR εγκατέλειψαν τον αγώνα (Takahashi-πτώση, Giugliano-μηχανικό πρόβλημα).

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του Α’ Σκέλους:

WSBK Jerez 2017 Αποτελέσματα Αγώνα – Race 1 Results
WSBK Jerez 2017 Αποτελέσματα Αγώνα – Race 1 Results