Παγκόσμια ανάκληση από την KTM για 4 εκδόσεις Duke

Μετά την «βροχή» ανακλήσεων που έφεραν τα ελαττωματικά προϊόντα της Ιταλικής Brembo σε όλες τις εταιρείες που τις χρησιμοποιούν, τώρα ήρθε η σειρά της KTM.

KTM: Η ανάκληση της KTM αφορά μια σειρά εκδόσεων Duke, με τα μοντέλα που αφορά να είναι το 690 Duke R (2015), 1290 Duke R και Special Edition (2015), και το 1290 Super Duke GT (2016).

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην αντλία του εμπρός φρένου, της οποίας το έμβολο ίσως σπάσει υπό συνθήκες δυνατού φρεναρίσματος. Όπως είναι λογικό το ελάττωμα δεν περιορίζεται μόνο στις Αυστριακές μοτοσυκλέτες, αλλά σε όσες μοτοσυκλέτες χρησιμοποιούν το ίδιο Ιταλικό προϊόν της Brembo.

Παρ’ όλα αυτά η KTM προχώρησε στη δική της ανάκληση, στην οποία αναφέρεται ότι ισχύει για όλες τις αγορές, χωρίς να έχει αναφερθεί ακόμη κάποια μοτοσυκλέτα που να αντιμετώπισε πρόβλημα.

Kawasaki: Η Ιαπωνική φίρμα ανακαλεί την δημοφιλή Versys-X 300, παραγωγής 2017. Η μοτοσυκλέτα ίσως χάσει τον φωτισμό του πίσω μέρους της, καθώς οι κραδασμοί από τη λειτουργία της μοτοσυκλέτας μπορεί να αποσυνδέσουν τη φίσα από τη λάμπα του πίσω φωτιστικού σώματος.

Στις αρχές της χρονιάς υπήρξε ακόμη μία ανάκληση ενός «πράσινου» μοντέλου, με την Z900 παραγωγής 2017-2018 να αναφέρεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα στη βάση του πίσω αμορτισέρ της. Πιο συγκεκριμένα, η τρύπα από όπου περνά η βίδα συγκράτησης του αμορτισέρ με τη βάση του ενδέχεται να ξεχειλώσει και κατ’ επέκτασην να σπάσει.

MV Agusta: Μαζί με την Z900 εκδόθηκε ανάκληση και από την Ιταλική MV Agusta, η οποία αναφέρει χαλάρωμα στις ακτίνες των τροχών της Brutale 800 Dragster RR, κατασκευής 36/06/2017 και 25/09/2017.


Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα περιστατικό δεν έχει αναφερθεί στην Κυπριακή αγορά, για κανένα από τα παραπάνω μοντέλα.