Παρουσίαση – BMW R nineT Urban G/S

Η BMW R nineT Urban G/S μπορεί να θυμίζει και να είναι βασισμένη στην πρώτη Adventure R 80 GS, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια διαφορετική μοτοσυκλέτα.

Οι ρετρό μοτοσυκλέτες με σύγχρονη τεχνολογία είναι της μόδας και η Γερμανική εταιρεία μετά την Scrambler και την café Racer πρόσθεσε ακόμη μια μοτοσυκλέτα στη σειρά R nineT. Νομίζω ότι με την R nineT Urban G/S η BMW έβγαλε ένα άσσο από το μανίκι παρουσιάζοντας μια μοτοσυκλέτα που θυμίζει στην εμφάνιση ένα θρύλο.

Η BMW R 80 G/S είναι η μοτοσυκλέτα που άλλαξε την ιστορία της BMW και δημιούργησε την αυτοκρατορία της GS. Με το βλέμμα στο παρελθόν έρχεται λοιπόν η καινούργια BMW να προστεθεί στην λίστα των GS. Φυσικά δεν πρέπει να μας ξεγελά το ‘G/S’, διότι η R nineT Urban δεν κατασκευάστηκε για να είναι μια ακόμη μια τουριστική μοτοσυκλέτα με εκτός δρόμου δυνατότητες. Όπως αναφέρει και το όνομα της, είναι μια Urban (αστική) G/S. Είναι μια μοτοσυκλέτα για καθαρή διασκέδαση όπως και οι υπόλοιπες της σειράς R nineT.

BMW R nineT Urban G/S 2017
BMW R nineT Urban G/S

Ο κινητήρας είναι φυσικά ένας Boxer 1170cc που αποδίδει 108.6 ίππους στις 7750 στροφές. Το κάθισμα βρίσκεται ψηλά στα 850 mm και λίγο πίσω και σε συνεργασία με το ψηλό μεγάλο τιμόνι προσφέρει μια άνετη θέση αλλά όχι εντελώς όρθια, αφού το κορμί του αναβάτη γέρνει λίγο μπροστά.
Το βάρος είναι 221 κιλά γεμάτη, ενώ το ρεζερβουάρ είναι 17 λίτρων. Στις αναρτήσεις μπροστά έχει τηλεσκοπικό συμβατικό πιρούνι χωρίς ρυθμίσεις, με διάμετρο 43mm και διαδρομή 125mm. Πίσω υπάρχει μονό αμορτισέρ και σύστημα Paralever με διαδρομή 140mm. Η προφόρτιση ρυθμίζεται με τον κλασσικό τρόπο χρησιμοποιώντας κλειδιά.

Στα φρένα, μπροστά υπάρχουν δύο δίσκοι διαμέτρου 320mm με δαγκάνες Brembo που δεν είναι ακτινικές, τεσσάρων εμβόλων, ενώ πίσω υπάρχει ένας δίσκος 265mm με δαγκάνα δύο εμβόλων και με το ABS να μπορεί να απενεργοποιηθεί, όπως ταιριάζει σε μια μοτοσυκλέτα που θα μπει και σε χώμα.

Οι τροχοί είναι ακτινωτοί. Το ελαστικό μπροστά είναι 19 ιντσών ενώ πίσω είναι 17 ιντσών.Το φανάρι είναι στρογγυλό για να τονίζει την ρετρό εμφάνιση και φυσικά όπως και το ψηλό φτερό παραπέμπουν στην R 80 G/S.

BMW R nineTUrban G/S 2017
BMW R nineT Urban G/S

Ο πίνακας πληροφοριών είναι ένα απλό στρογγυλό ταχύμετρο αναλογικής απεικόνισης, που περιέχει μια μικρή ψηφιακή οθόνη, με επιπλέον ενδείξεις σε δύο σειρές.
Η BMW R nineT Urban G/S είναι μια μοτοσυκλέτα με την απλότητα του παρελθόντος και τις δυνατότητες του παρόντος. Μια μοτοσυκλέτα για αυτούς που θέλουν οδηγική απόλαυση σε ρετρό στυλ.