Moto3 Silverstone – Race – Ο Canet τη νίκη στον αγώνα που διεκόπη

Ο Aron Canet έφτασε στην τρίτη του φετινή νίκη, με τον αγώνα της Moto3 να διακόπτεται στον τελευταίο γύρο λόγω του ατυχήματος των Guevara και Bendsneyder. Στο βάθρο μαζί με τον Ισπανό ανέβηκαν οι Enea Bastianini και Jorge Martin.

Ο αγώνας της μικρής κατηγορίας εκκίνησε με τον poleman Romano Fenati στην κορυφή της κούρσας, με τον Ιταλό να οδηγεί τον αγώνα στα πρώτα στάδιά του. Φυσικά, όπως συνηθίζεται στη Moto3, ένα μεγάλο τραινάκι αναβατών έδινε μάχες για την 1η θέση, με τη χάραξη του Silverstone να ‘βοηθά’ ακόμη περισσότερο τη δημιουργία μεγάλων γκρουπ.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι προσπεράσεις έδιναν και έπαιρναν, ενώ σε κάθε στροφή η κατάταξη άλλαζε διαρκώς. Οι τελευταίοι γύροι έδιναν την εντύπωση ότι θα έχουμε δραματικό φινάλε γεμάτο μάχες, όμως η πτώση των Guevara και Bendsneyder ‘τερμάτισε’ τον αγώνα σχεδόν ένα γύρο πριν από την κανονική λήξη του.

Οι δύο αναβάτες τέθηκαν εκτός αγώνα στην Brooklands, με τον Guevara να μένει στο έδαφος για λίγη ώρα, προκαλώντας τον κυματισμό των κόκκινων σημαιών στην πίστα του Silverstone. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο με ασθενοφόρο.

Ως εκείνη την ώρα τον αγώνα οδηγούσε ο Bastianini, με τον Martin και τον Rodrigo να τον ακολουθούν από κοντά. Όμως, η πρόωρη λήξη του αγώνα έφερε τον Aron Canet στην κορυφή της κατάταξης, καθώς τα αποτελέσματα μετρούν με βάση τον τελευταίο ολοκληρωμένο γύρο.

Έτσι, ο Ισπανός αναβάτης της Estrella Galicia 0,0 Honda έφτασε σε μια ακόμη νίκη, με τον teammate του, Enea Bastianini να παίρνει τελικά την 2η θέση. Το βάθρο συμπληρώθηκε από τον Jorge Martin, την ώρα που ο Ισπανός δεν έχει ακόμη αναρρώσει από τους πρόσφατους τραυματισμούς του.

Στην 4η θέση ολοκλήρωσε ο Αργεντίνος, Gabriel Rodrigo, με αυτό του αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο ως τώρα στην καριέρα του. Τυχερός ήταν ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, Joan Mir, που πήρε την 5η θέση παρ’ όλο που είχε υποχωρήσει ως την 9η όταν κυμάτισαν οι κόκκινες σημαίες.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Loi, Fenati, Migno, Oettl και Di Giannantonio.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα του αγώνα:

Moto3 Silverstone Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results
Moto3 Silverstone Αποτελέσματα Αγώνα – Race Results

Μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία της κατηγορίας εδώ.