Andrea Iannone – MotoGP – Week 42

Η αλήθεια είναι ότι την περιμέναμε καιρό αυτή τη στιγμή. Όχι λόγω κάποιας συγκεκριμένης συμπάθειας προς τον Andrea Iannone, αλλά κυρίως λόγω του ότι περιμέναμε περισσότερα και αρκετά νωρίτερα από τον κατά τα άλλα ταχύτατο Ιταλό στη σέλα της Suzuki GSX-RR.

Ο Andrea Iannone τερμάτισε 4ος στο πρόσφατο Grand Prix του Motegi. Αυτή η είδηση δεν θα αποτελούσε έκπληξη ένα χρόνο πριν, όταν ακόμα ο ‘Maniac Joe’ ξεδίπλωνε το ταλέντο του στη Ducati Desmosedici. Εν έτη 2017 όμως και με το πέρασμα του αναβάτη από το Vasto στη Suzuki, αυτή η 4η θέση του δίνει τον τίτλο του αναβάτη της εβδομάδας.

Δεν ήταν ένας εύκολος αγώνας για τον Iannone. Προέρχεται από μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, η οποία διαδέχθηκε μία άλλη στην οποία και σημείωσε την πρώτη νίκη της καριέρας του στο MotoGP. Ακόμη και πριν από τη νίκη του στην Αυστρία πέρυσι όμως, η ‘κατηφόρα’ είχε αρχίσει για τον ίδιο.

Αρχικά η Ducati του ανακοίνωσε ότι το 2017 δεν θα οδηγεί στα ‘κόκκινα’, ενώ στη συνέχεια είδε τον Andrea Dovizioso να τον νικά καθαρά στη ενδοεταιρική μάχη τους, καθώς ο DesmoDovi ολοκλήρωσε τη χρονιά στην 5η θέση και ο ‘Maniac’ στην 9η.

Φέτος, στο ντεμπούτο του με τα ‘μπλε’, η κατάληξη ήταν καταστροφική. Πτώση με το ‘καλημέρα’, ενώ και η συνέχεια ήταν το ίδιο άσχημη. Μέχρι τον 15ο αγώνα της χρονιάς, ο Iannone είχε μόλις 4 τερματισμούς στην πρώτη δεκάδα αναβατών, ενώ η καλύτερη θέση του ήταν η 7η στο GP του Texas.

Όλες οι παραπάνω μέτριες ή κακές εμφανίσεις του έχουν μεγάλο αντίκτυπο και στην κατάταξή του στο βαθμολογικό πίνακα του MotoGP, καθώς βρίσκεται μόλις στην 15η θέση. Έχει συλλέξει μόλις 12 βαθμούς περισσότερους από τον rookie teammate του, Alex Rins, ο οποίος έχει χάσει μάλιστα 5(!) φετινά GP λόγω τραυματισμού.

Αυτή τη φορά όμως, ο τρελό-Joe επέστρεψε. Με κακή ψυχολογία, στο βρεγμένο Ιαπωνικό οδόστρωμα, έπρεπε να αντιμετωπίσει τους ‘δαίμονές’ του. Και το έκανε, καθώς κατάφερε αρχικά να μείνει στη σέλα της μοτοσυκλέτας του και στη συνέχεια νίκησε τον ‘θρασύ’ και νεαρό teammate του, ο οποίος οδηγεί εξαιρετικά από όταν επέστρεψε.

Και αν για κάποιους ακούγεται εύκολο αυτό, να νικήσει δηλαδή έναν rookie με την ίδια μοτοσυκλέτα, καλό θα είναι να ξανασκεφτούν πόσα έχει περάσει φέτος ο Ιταλός ώστε να φτάσει σε αυτή την 4η θέση. Για τους παραπάνω λόγους, δικαιωματικά, ο Andrea Iannone είναι ο αναβάτης της εβδομάδας 42.