Παρουσίαση – BMW R nineT Racer

Το 2016 ήταν μία χρονιά κατά την οποία ανακοινώθηκε η κατασκευή πολλών νέων, ρετρό μοτοσυκλετών, σε μια προσπάθεια των εταιριών να επαναφέρουν την παλιά αίγλη και αισθητική μιας άλλης εποχής. Από αυτή την προσπάθεια δεν θα μπορούσε να είναι απών η BMW, με την R nineT Racer να φέρνει ήδη από την πρώτη οπτική επαφή στο νου μας τις θρυλικές αγωνιστικές R90 της δεκαετίας του 1970.

Η μοτοσυκλέτα της BMW βασίζεται – αν και δεν της πολυφαίνεται στην αρχή – στην R nineT, με τις διαφορές να εντωπίζονται κυρίως στο ατσάλινο τεπόζιτο της Racer, το συμβατικό μπροστινό σύστημα και τις ‘απλές’ δαγκάνες τεσσάρων εμβόλων. Η βασική έκδοση της R nineT είναι πιο ‘μοντέρνα’, διαθέτοντας αλουμινένιο τεπόζιτο, ανάποδο εμπρός σύστημα και ακτινικές, monoblock δαγκάνες στο εμπρός μέρος.

Η νέα BMW R nineT Racer ξεχειλίζει στυλ και… παρελθόν

Διαφορετική είναι και η εξάτμιση για να ταριάζει με το νέο look της R nineT Racer, όμως, προσωπικά πιστεύω ότι και η εξάτμιση της βασικής έκδοσης με την διπλή απόληξη θα της ταίριαζε μια χαρά. Παρ’ όλα αυτά η νέα αυτή προσθήκη βοηθά τη μοτοσυκλέτα να περάσει τους περιβόητους περιορισμούς ‘Euro 4’, ενώ σε συνδυασμό με τη νέα χαρτογράφηση του κινητήρα και το μεγαλύτερο καταλύτη, η ιπποδύναμή της ανακοινώνεται στους 110hp.

Το ABS είναι (και) λόγω Euro 4 στον βασικό εξοπλισμό της μοτοσυκλέτας, με το Automatic Stability Control της BMW να υπάρχει ως επιλογή.

Μια πραγματικά όμορφη, κλασσική μοτοσυκλέτα

Όσο για την εμφάνιση της νέας R nineT Racer, το μισό fairing με τον στρογγυλό προβολέα, ο ‘κοκοβιός’, τα κλιπ-ον και οι χρωματική επιλογή της μας δίνουν ένα πολύ όμορφο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο δύσκολα θα αφήσει ασυγκίνητο και τον πιο δύσκολο κριτή.

Η BMW επαναφέρει στην αγορά μια μοτοσυκλέτα με όψη από το παρελθόν, επιδόσεις σύμφωνες με το παρόν και μια υπόσχεση για το μέλλον· μαζί με όλα τα νέα μοντέλα που έχουμε δει (και ετοιμάζουν και άλλα!), οι Γερμανοί έρχονται για να αυξήσουν το μερίδιο αγοράς τους!