Παρουσίαση – BMW R NineT Scramber

Προσπαθώντας να καλύψει την αγάπη πολλών για τις ρετρό μοτοσυκλέτες, η BMW παρουσίασε την R Nine T Scrambler.

Έτσι μετά την Triumph και την Ducati και η BMW «επιστρέφει» στις Scrambler μοτοσυκλέτες.

Για όσους δεν θυμούνται η δεν είναι αρκετά μεγάλοι, οι Scrambler ήταν ο προπομπός των motocross και των OnOff.  Ηταν βασικά μοτοσικλέτες δρόμου, που με μερικές αλλαγές πήγαιναν και στο χώμα.

Μετά την παρουσίαση και την επιτυχία της BMW R NineT Roadster το 2014, η Γερμανική εταιρεία δημιούργησε ακόμα μια μοτοσυκλέτα της ίδιας οικογένειας και όπως αναμένεται, θα υπάρξουν και άλλες.

BMW R NineT Scrambler

Οι δύο μοτοσυκλέτες μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα που είναι 1170 cc, αερόψυκτος boxer με απόδοση 110 ίππους στις 7750 στροφές και ροπή 116Nm στις 6000 στροφές. Η διαφορά είναι ότι ο κινητήρας της Scrambler, έχει προσαρμοστεί στις προδιαγραφές ρύπων Euro 4.

Το πλαίσιο αποτελείται από τρία μέρη που ενώνονται μεταξύ τους με βίδες με το τρίτο μέρος, που είναι βασικά για τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί αν δεν το χρειάζεστε.

Στις αναρτήσεις, μπροστά έχει τηλεσκοπικό συμβατικό πιρούνι χωρίς ρυθμίσεις, με διάμετρο 43mm και διαδρομή 125mm. Πίσω υπάρχει μονό αμορτισέρ και σύστημα Paralever με διαδρομή 140mm. Η προφόρτιση ρυθμίζεται με τον κλασσικό τρόπο χρησιμοποιώντας κλειδιά.

BMW R NineT Scrambler

Στα φρένα, μπροστά υπάρχουν δύο δίσκοι διαμέτρου 320mm με δαγκάνες Brembo, που δεν είναι ακτινικές τεσσάρων εμβόλων, ενώ πίσω υπάρχει ένας δίσκος 265mm, με δαγκάνα δύο εμβόλων και με το ABS να διατίθεται στον αρχικό εξοπλισμό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στα έξτρα υπάρχει και Traction control.

Οι ζάντες είναι χυτές με πέντε μπράτσα. Αν θέλετε ακτινωτούς τροχούς τότε μπορείτε να τους παραγγείλετε πληρώνοντας κάποια λεφτά επιπλέον. Το μπροστινό ελαστικό είναι 19 ιντσών και το πίσω 17 ιντσών.

Το  διπλό τελικό της εξάτμιση που είναι τοποθετημένο ψηλά, είναι της Akrapovic.

Στο θέμα εργονομίας το τιμόνι τοποθετήθηκε λίγο ψηλά, ενώ η σέλα που είναι σε ύψος 820 mm, βρίσκεται κάπως πίσω και σε συνδυασμό με τα μαρσπιέ, που βρίσκονται χαμηλά και πίσω, κάνουν την θέση οδήγησης να είναι ελαφριά σκυφτή και όχι όρθια, όπως θα περιμέναμε. Αυτό έγινε για μερική προστασία από τον αέρα.

Το βάρος της είναι 220 κιλά γεμάτη και το ατσάλινο ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 17 λίτρα με αυτονομία 260 χλμ.

Επιλογές χρωμάτων δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο το γκρίζο, που νομίζω ταιριάζει απόλυτα στην εμφάνιση της Scrambler.

Το όργανο πληροφοριών είναι μόνο ένα στρογγυλό ταχύμετρο αναλογικής απεικόνισης, που περιέχει μια μικρή ψηφιακή οθόνη, με επιπλέον ενδείξεις σε δύο σειρές.

BMW R NineT Scrambler

Η BMW δημιούργησε αρκετά αξεσουάρ, ώστε να μπορείτε να την προσαρμόσετε στα δικά σας γούστα.

Η BMW R NineT Scrambler, είναι μια μοτοσικλέτα για αυτούς που τους αρέσει το στυλ και η εμφάνιση του παρελθόντος, αλλά με την αξιοπιστία και την οδηγική απόλαυση του παρόντος. Μια μοτοσικλέτα απλή και σύγχρονή που απευθύνεται σε όλους. Δεν είναι μοτοσυκλέτα για μεγάλες χωμάτινες και δύσκολες διαδρομές, όμως μπορεί να διασχίσει ένα βατό χωματόδρομο.

BMW R NineT Scrambler

 

Αφήστε μια απάντηση