Παρουσίαση – MV Agusta F4 RC 2018

Δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα από την αποκάλυψη της ξεχωριστής νέας έκδοσης της MV Agusta F4, της μοτοσυκλέτας που αποτίει φόρο τιμής στον πιλότο της Formula 1, Lewis Hamilton. Μετά την F4 LH44 θαρρείς πως τα έχεις δει όλα από την θρυλική Ιταλική εταιρεία, όμως όχι· υπάρχει και η MV Agusta F4 RC.

Η σειρά μοτοσυκλετών με το αρκτικόλεξο ‘RC’ (Reparto Corse) άρχισε να δραστηριοποιείται πέρυσι, με τις F4, F3, Dragster και Turismo Veloce να ‘ντύνονται’ σε περιορισμένες εκδόσεις στα εργοστασιακά χρώματα της ομάδας που αγωνίζεται στο WorldSBK με τον Leon Camier.

Με την αρχή να γίνεται στα μοντέλα του 2017 και την MV να αρέσκεται στο να επιδεικνύει το διαφορετικό-ξεχωριστό-μοναδικό (όπως θέλετε πείτε το), η σειρά δεν θα μπορούσε παρά να συνεχίσει. Έτσι, τη νέα χρονιά, η νέα MV Agusta F4 RC επιστρέφει ελαφρώς ανανεωμένη και ομορφότερη από ποτέ.

Αν θυμάστε την περσινή έκδοση (αν όχι θυμηθείτε εδώ), θα δείτε ότι οι διαφορές στη νέα Superbike των Ιταλών δεν είναι πολλές. Για παράδειγμα, ο κινητήρας απόδοσης 212hp παραμένει ο ίδιος, Το ίδιο συμβαίνει και με το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας, αλλά και τις τρομερές αναρτήσεις της Öhlins.

Για να ακριβολογούμε, δεν είναι και εύκολη υπόθεση να αλλάξεις κάτι που είναι σχεδόν τέλειο, δεν είναι εύκολο να τροποποιήσεις μια μοτοσυκλέτα η οποία αποτελεί κάτι παραπάνω από τη βάση μιας αγωνιστικής των WorldSBK.

Για το 2018 λοιπόν, η MV Agusta F4 RC έχει μονάχα αισθητικές αλλαγές, που αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το καλλίγραμο ‘κορμί’ της. Τα γραφικά στη fairing της είναι νέα, οι τροχοί έγιναν κόκκινοι και το νούμερο ’37’ παρέμεινε στη θέση του για να θυμίζει σε όλους την ένδοξη αγωνιστική ιστορία της εταιρείας.

Όπως και η περσινή έκδοση, θα παραχθεί σε μόλις 250 κομμάτια, ενώ η τιμή της θα είναι περίπου €40.000. Αν σας ‘βγαίνουν’ τα χρήματα, ψάξτε την. Είναι μοναδική και το μόνο σίγουρο είναι ότι με την απόκτησή της θα νιώσετε και εσείς μοναδικοί. Αν δεν ‘βγαίνουν’ όμως, συλλέξαμε αρκετό φωτογραφικό υλικό για το καθιερωμένο οφθαλμόλουτρο. Απολαύστε την!

MV Agusta F4 RC 2018 front and rear