Παρουσίαση – MV Agusta Turismo Veloce RC

Είσαι ένας άνθρωπος που του αρέσει η MV Agusta, το WSBK και οι touring μοτοσυκλέτες. Τι; Αισθάνεσαι περίεργος; Δεν ‘κολλάνε’ αυτά; Νομίζεις. Οι Ιταλοί τα ταίριαξαν, τα έβαλαν όλα σε ένα ‘πακέτο’ και μας παρουσίασαν την MV Agusta Turismo Veloce RC.

Η βασική έκδοση της Turismo Veloce παρουσιάσθηκε το 2015 προκαλώντας τον ενθουσιασμό αλλά και την έκπληξη στο ευρύ κοινό, το οποίο δεν είχε συνηθίσει τέτοιου είδους μοτοσυκλέτες από την Ιταλική φίρμα. Τώρα, οι άνθρωποι της MV Agusta πάνε την μοτοσυκλέτα τους ένα βήμα παραπέρα, περνώντας την αγωνιστική τους κουλτούρα στο μοντέλο τους.

Πως το έκαναν αυτό; Η μοτοσυκλέτα έχει δεχθεί την περιποίηση του τμήματος Reparto Corse, το οποίο ετοιμάζει και τη μοτοσυκλέτα που αποτέλεσε την έμπνευση της Turismo Veloce RC· την MV Agusta F4 RC του Leon Camier, που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK.

Το ‘κοστούμι’ της μοτοσυκλέτας – εκτός των πανέμορφων, replica χρωμάτων – είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και φυσικά, είναι πανάλαφρα. Το look της μοτοσυκλέτας συμπληρώνουν οι πλαϊνές βαλίτσες της, οι οποίες είναι σχεδιασμένες ώστε να ταιριάζουν με το υπόλοιπο σχέδιο.

Ακόμη και με τις βαλίτσες, η MV Agusta Turismo Veloce RC δείχνει υπέροχη

Εμβαθύνοντας στη μοτοσυκλέτα, συναντούμε τον τρικύλινδρο κινητήρα των 798cc, τον οποίο η MV Agusta χρησιμοποιεί σε όλη τη σειρά της F3. Δεδομένου αυτού, η ιπποδύναμη της μοτοσυκλέτας αναμένεται κοντά στους 110hp, ώστε να ταιριάζει με το χαρακτήρα της Turismo Veloce RC.

Η MV Agusta προχώρησε σε αλλαγές στον κινητήρα σε σύγκριση με τη βασική του έκδοση, ώστε να μειώσει τους κραδασμούς και τους μηχανικούς θορύβους, για να μπορείς να απολαμβάνεις τα ταξίδια σου άνετα και με ηρεμία. Για να το πετύχει αυτό αναβάθμισε τον στροφαλοφόρο άξονα, τους οδηγούς των βαλβίδων και τον τεντωτήρα της καδένας.

Όσο αφορά το ηλεκτρονικό πακέτο της μοτοσυκλέτας, η MV Agusta δεν έκανε συμβιβασμούς. Πήρε λοιπόν όλο το πακέτο της F4 RC και το τοποθέτησε αυτούσιο στην Turismo Veloce RC. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι θα διαθέτει το MVICS 2.0 (Motor & Vehicle Integrated Control System), το οποίο επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο σε όλα τα συστήματα του κινητήρα.

Επίσης θα διαθέτει και το EAS 2.0 – το quickshifter δηλαδή της MV Agusta – το οποίο επιτρέπει αλλαγές ταχυτήτων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη, τόσο για τα ανεβάσματα, όσο και για τα κατεβάσματα.

Ιταλική ομορφιά… Τι άλλο να πείς;

Οι αναρτήσεις της Turismo Veloce RC είναι οι ημι-ενεργητικές της Sachs, οι οποίες μπορούν να ρυθμιστούν χωρίς καν να σηκωθείς από την θέση σου. Εντάξει όχι εντελώς, για την προφόρτιση της πίσω ανάρτησης θα πρέπει να κατέβεις από τη μοτοσυκλέτα.

Η Brembo προμηθεύει τη μοτοσυκλέτα με δύο δίσκους 320mm για το εμπρός φρένο, συνδυάζοντάς τους με ένα σετ δαγκάνες, τεσσάρων εμβόλων η κάθε μία. Για το πίσω μέρος υπάρχει ένας δίσκος 220mm, ο οποίος συνεργάζεται με μια δαγκάνα της ίδιας εταιρίας. Φυσικά, υπάρχει ABS, το οποίο είναι ρυθμιζόμενο.

Αν τα παραπάνω σου άρεσαν και θέλεις να κάνεις μία εξ’ αυτών δική σου θα πρέπει να βιαστείς, μόνο 250 θα κυλήσουν τις ρόδες τους από τη γραμμή παραγωγής της MV Agusta, με την αξία της να κοστολογείται λίγο πάνω από τις 21.000€.