KTM 450 Rally 2018 – Η περιπέτεια ξεκινά!

Σου αρέσει η περιπέτεια; Είσαι φανατικός των Rally και περιμένεις πως και πως πότε θα έρθει η στιγμή ώστε να στηθείς μπροστά στην τηλεοράση για να δεις αγώνες τύπου Rally Dakar; Πριν σκεφτείς την αναμονή για τον επόμενο αγώνα αυτού του είδους, δες τις φωτογραφίες. Αυτή η KTM 450 Rally είναι Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ.

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από όταν είδαμε την νέα Triumph Tiger 800 XC Tramontana να ποζάρει στο φωτογραφικό φακό, λίγο πριν την συμμετοχή της στο Panafrica Rally. Αυτή τη φορά όμως, έχουμε κάτι άλλο. Έχουμε μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα που ‘μυρίζει’ έρημο.

Η KTM 450 Rally είναι μια έκδοση που απευθύνεται μόνο στους επίσημους αναβάτες της ομάδας, οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι το 2019 ίσως περάσει και σε περιορισμένη παραγωγή για ιδιώτες αγωνίζομενους. Όχι, μην περιμένετε να τη δείτε να ‘αλωνίζει’ σε κάποιο βουνό, για αυτό το λόγο κατασκευάζεται η ολοκαίνουργια 790 Adventure.

Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι μια καθαρόαιμη αγωνιστική, στην οποία δεν χωρούν συμβιβασμοί για πολιτική χρήση. Μιλάμε για μια μοτοσυκλέτα που διαθέτει νέο, ειδικό πλαίσιο, νέο ψαλίδι και τεπόζιτο, νέο πηρούνι και φυσικά πολλές τροποποιήσεις στον κινητήρα.

KTM 450 Rally 2018
Η KTM 450 Rally του 2018 σε πλήρη δράση

Ένας κινητήρας που εκτιμάται ότι θα αποδίδει περίπου 75hp, με το βάρος της μοτοσυκλέτας να είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Πόσο χαμηλό; Δεν υπάρχουν πληροφορίες από την KTM, όμως, μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα τέτοιας χρήσης επιβάλλεται να έχει εξαιρετικά χαμηλό βάρος.

Όσο για την εμφάνιση της KTM 450 Rally; Σε αυτή τη μορφή ξεχάστε το πορτοκαλί κοστούμι. Η μοτοσυκλέτα είναι μια αγωνιστική, η οποία βρίσκεται ακόμη στα πρώτα της βήματα. Έτσι, δίχως να έχει ‘ντυθεί’ ακόμη με την επίσημη φορεσιά της, το μαύρο χρώμα είναι αυτό που κυριαρχεί στη σάρκα της.

Τα αυτοκόλλητα φυσικά και δίνουν τη δική τους αισθητική στη μοτοσυκλέτα, όντας σε λευκούς τόνους.