Η MV Agusta αποκάλυψε την F4 LH44

Η γνωστή προτίμηση του οδηγού της Formula 1, Lewis Hamilton, προς την MV Agusta είναι κάτι που το γνωρίζει λίγο-πολύ ο κόσμος, αυτή τη φορά όμως οι δύο πλευρές αποφάσισαν να επισημοποιήσουν τους δεσμούς τους με μια συλλεκτική έκδοση της Superbike F4 RC.

Ο Lewis Hamilton και η MV Agusta είχαν ήδη δημιουργήσει μια συλλεκτική έκδοση της Brutale Dragster RR, αυτή τη φορά όμως η συνεργασία τους αφορά το κορυφαίο Superbike της ιστορικής εταιρείας.

Η νέα μοτοσυκλέτα της Ιταλικής φίρμας βασίζεται στην έκδοση Reparto Corse (RC) της F4, μια μοτοσυκλέτα που είναι ότι πιο κοντινό προσφέρει η MV Agusta στην αγωνιστική που οδηγεί ο Leon Camier στο WSBK.

Η απόδοση της μοτοσυκλέτας είναι ίδια με αυτή της RC, καθώς και σε αυτή την περίπτωση συναντούμε την ειδική ECU και την εξάτμιση τιτανίου της SC. Τι κάνει λοιπόν ξεχωριστή την έκδοση LH44; Μα φυσικά η προσωπική ‘πινελιά’ – σφραγίδα του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, Lewis Hamilton.

Η μοτοσυκλέτα του είναι βαμμένη σε μια υπέροχη διχρωμία, με το κόκκινο ‘Candy Apple Red’ να είναι αυτό που κάνει την πρώτη διαφορά στο μάτι του θεατή. Το πλαίσιο είναι ολόλευκο, ενώ στην ίδια απόχρωση είναι βαμμένες και οι εισαγωγές του Ram-air στο κάτω μέρος τους.

Η MV Agusta μάλιστα – και για να μην χαλάσει την χρωματική αρμονία στη μοτοσυκλέτα της – ήρθε σε συμφωνία με την Öhlins, ώστε η τελευταία να παραχωρήσει τα ξεχωριστά προϊόντα της σε μαύρο χρώμα και όχι στο ‘παραδοσιακό’ χρυσό.

Αλλαγές παρατηρούνται και στη σέλα του αναβάτη, η οποία είναι κατασκεύασμενη τόσο από δέρμα, όσο και από Alcantara, σε απόχρωση ίδια με αυτή που έχουν τα fairing της μοτοσυκλέτας.

Αυτά είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ η αγωνιστικού τύπου τάπα βενζίνης, οι σφυρήλατοι τροχοί και το παξιμάδι του πίσω τροχού με την ειδική επεξεργασία CNC, κάνουν την Ιταλική δημιουργία ακόμη πιο μοναδική.

Το τελικό ‘χτύπημα’ της μοναδικότητας της F4 LH44 δίνουν τα ελαστικά της(!), καθώς η Pirelli σχεδίασε ειδικά Supercorsa SP με τα λογότυπα ‘LH44’ πάνω τους. Υπερβολή; Ίσως ναι για μερικούς, όταν δείτε όμως όλες τις φωτογραφίες θα καταλάβετε γιατί αυτή η MV Agusta είναι κάτι το διαφορετικό.

Φυσικά, μια τέτοια μοτοσυκλέτα δεν απευθύνεται σε ευρύ κοινό, με την τιμή της να κοστολογείται άνω των €60.000. Τέλος, να πούμε ότι μόνο 44 κομμάτια θα κατασκευαστούν, ένας αριθμός – φόρος τιμής στον οδηγό όπου είναι αφιερωμένη.

MV Agusta F4 LH44 Limited Edition
Μια μοναδική δημιουργία για λίγους. Πραγματικά υπέροχη