EICMA 2017 – Concept – Honda CB4 Interceptor

Στεκόταν στην ‘καρδιά’ του περιπτέρου της Honda στη φετινή EICMA, πρόθυμη να σε αφήσει να τη θαυμάσεις, όμως όχι από κοντά. Όντας σε μια περιστρεφόμενη βάση στην οποία δεν επιτρεπόταν να πατήσεις, η εκπληκτική Honda CB4 Interceptor έμοιαζε να θέλει να απολαύσει την μοναδικότητά της.

Δίχως αμφιβολία, η μοτοσυκλέτα που γεννήθηκε από την πένα του Ιταλού σχεδιαστή, Valerio Aiello, ήταν η πιο εντυπωσιακή στην Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου. Και αυτός, δεν είναι ένας εύκολος τίτλος για να δώσει κάποιος σε μια μοτοσυκλέτα, όταν μάλιστα αυτή περιστοιχίζεται από χιλιάδες άλλες δημιουργίες, είτε νέες, είτε special, είτε concept, είτε κλασσικές.

Concept - Honda CB4 Interceptor BikersTime
Το σκοτάδι είναι φίλος της και αυτό φαίνεται. Το concept Honda CB4 Interceptor είναι μια μοναδικής ομορφιάς μοτοσυκλέτα

Και όμως, η Honda CB4 Interceptor ήταν η πλέον ξεχωριστή. Το γυμνό μάτι του θεατή μπορούσε βλέπετε να μαγνητιστεί τόσο εύκολα. Ίσως ήταν το μυστηριώδες μαύρο ματ χρώμα της σάρκας της, ή η τουρμπίνα που κοσμούσε τη θέση στην οποία συναντούμε συνήθως το εμπρός φωτιστικό σώμα της μοτοσυκλέτας…

Ή ακόμη και το εντυπωσιακό περίγραμμα αυτής, το οποίο φώτιζε μόνιμα το χώρο με τεχνολογία LED. Όχι, όχι, δεν μπορεί να ήταν μόνο αυτά. Ήταν όλα τα παραπάνω, κυρίως όμως ήταν το θέαμα που συνέθεταν όλες οι μικρές και μεγάλες λεπτομέρειες αυτής της μοτοσυκλέτας.

Αυτό που σε καθήλωνε στο concept της Honda, ήταν το σχέδιό της. Το στυλ της. Ένα στυλ που σμίγει με τέλεια αρμονία το κλασσικό με το μοντέρνο και τη διαφορετικότητα, τρία στοιχεία τα οποία είναι τόσο δύσκολο να τα συναντήσεις πλέον στις μέρες μας.

Βασισμένη στο παλαιότερο concept CB4 (από το οποίο δημιουργήθηκε η ολοκαίνουργια Honda CB1000R Neo Sports Café), η Interceptor ξεφεύγει από το ‘γυμνό’ της σειράς CB. Με αυτή την προσπάθεια, η Honda επαναφέρει το στυλ των παλαιότερων αγωνιστικών μοτοσυκλετών με το μισό fairing, με τις απαραίτητες φυσικά νότες του σήμερα.

Ουσιαστικά, αυτή θα μπορούσε να είναι η πρόταση της Big ‘H’ έναντι της Kawasaki Z900RS CAFE που παρουσιάσθηκε πρόσφατα, με την μοτοσυκλέτα των ‘πρασίνων’ όμως να είναι πολύ πιο κλασσική από αυτή της Honda.

Έχοντας ως δεδομένο ότι η CB4 Interceptor είναι καθ’ όλα βασισμένη σε μια μοτοσυκλέτα που θα δούμε φέτος στους δρόμους μας, τότε μην απορήσετε αν ακούσουμε σύντομα από τη Honda ότι ετοιμάζεται Café Racer εκδοχή της νέας CB1000R.

Concept - Honda CB4 Interceptor
Βλέποντάς τη, μπορείς να κάνεις μόνο όνειρα… απίθανη

Και μη βιαστείτε να πείτε ότι «και να βγει, θα απέχει πολύ από το αποτέλεσμα που βλέπουμε τώρα,» γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η και η νέα CB1000R ακολούθησε τον ίδιο δρόμο, έχοντας τελικά πολύ μικρές διαφορές σε σχέση με τη μοτοσυκλέτα που είχαμε δει ως αρχικά ως concept.

Όσο για το τι κάνει η τουρμπίνα στο ρύγχος της μοτοσυκλέτας; Σύμφωνα με τη Honda μετατρέπει την κινητική ενέργεια της μοτοσυκλέτας σε ηλεκτρική, ικανή να τροφοδοτήσει την οθόνη αφής που βρίσκεται στο τεπόζιτο. Όχι ότι αυτό την κάνει ξεχωριστή, όμως δεν είναι απίθανη;


Ολόκληρη η αποστολή του BikersTime.com και όλα τα νέα μοντέλα της Διεθνούς Έκθεσης του Μιλάνου (EICMA) είναι εδώ.