Top 8 concept μοτοσυκλέτες εμπνευσμένες από το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Εδώ και αρκετές δεκαετίες – σχετικά σπάνια – παρατηρείται το φαινόμενο οι αυτοκινητοβιομηχανίες να μπαίνουν στα ‘χωράφια’ της παραγωγής μοτοσυκλετών.Ωστόσο, πολλές εταιρείες δημιουργούν ιδέες – σχέδια τα οποία είναι ικανά να εμπνεύσουν μηχανικούς και σχεδιαστές με σκοπό τη βελτίωση των ικανοτήτων τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μελλοντική παραγωγή οχημάτων.

Το τελευταίο διάστημα εταιρείες όπως η Ferrari, Porsche, BMW και άλλες, έχουν δώσει στη δημοσιότητα διάφορα σχέδια, ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Πάμε να τα δούμε όμως ένα-ένα.

 

Alfa Romeo Spirito

Alfa Romeo Spirito

To Alfa Romeo Spirito θα χαρακτηριζόταν εύκολα ως ‘διαστημικό’ όχημα παρά ως μοτοσυκλέτα. Οι σχεδιαστές της φινετσάτης Alfa δημιούργησαν μια μοτοσυκλέτα η οποία διαθέτει ένα τροχό στο πίσω μέρος, ο οποίος είναι εμφανής αφού το αμάξωμα σε εκείνο το σημείο είναι διαφανές, ενώ στο εμπρόσθιο τμήμα κρύβεται ο κινητήρας που το κινεί. Το χρώμα δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το βαθύ κόκκινο της Ιταλικής φίρμας.

Ariel Ace

Ariel Ace

Η γνωστή μας από το Ariel Atom, Αγγλική βιομηχανία παραγωγής μοτοσυκλετών, δημιούργησε το Ariel Ace. Είναι βασισμένο στο Honda VFR1200F των 1237cc και διαθέτει τον γνωστό V4 κινητήρα της Ιαπωνικής εταιρείας. Το πλαίσιο του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο ενώ μια ειδική έκδοση της μοτοσυκλέτας είχαμε παρουσιάσει στο site μας πριν λίγους μήνες (δείτε την εδώ).

BMW Motorrad Vision Next 100 concept

BMW Motorrad Vision Next 100

 

Άλλο ένα concept που είδατε στο site μας, είναι το BMW Motorrad Vision Next 100 concept. Οι Γερμανοί αναφέρουν πως το ιδιαίτερο αυτό concept bike διαθέτει αυτόνομο σύστημα ασφάλειας του αναβάτη, κάτι το οποίο επιτρέπει τη μη-χρήση εξοπλισμού για την προστασία του.

BMW Titan

BMW Titan

Το Titan σχεδιάστηκε από τον Τούρκο Mehmet Erdem. Θυμίζει αεροσκάφος τύπου stealth ενώ ο ίδιος σχεδιαστής αναφέρει πως εμπνεύστηκε από τον καρχαρία. Το τιμόνι βρίσκεται κρυμμένο μέσα στο περίτεχνο fairing, όπως και ο εμπρόσθιος τροχός. Παρά την απερίγραπτη ομορφιά του συγκεκριμένου concept, δεν αναμένεται να βγει στην παραγωγή, προς δυστυχία των απανταχού φίλων των μοτοσυκλετών.

Ferrari V4

Ferrari MotorcycleΤο λέει και το όνομα του. Διαθέτει V4 κινητήρα, το 1/3 του κινητήρα από Ferrari Enzo, εφοδιάζεται με χειριστήρια από αεριωθούμενο μαχητικό F16 και έχει κουμπιά από μονοθέσιο F1. Σχεδιάστηκε από τον Amir Glinik, δεν δείχνει ιδιαίτερα άνετο, είναι όμως Ferrari.

Koenigsegg concept bike

Koenigsegg concept bike

Ο Ρώσος σχεδιαστής Maxim Burov δημιούργησε ένα δίτροχο όχημα το οποίο βασίζεται σε ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης για τον οποίο όμως δε διαθέτουμε περισσότερα δεδομένα. Το σχετικά ογκώδες μεσαίο τμήμα του κρύβει το πλαίσιο και τον κινητήρα, ενώ το Koenigsegg θυμίζει έντονα muscle bike άλλων εταιρειών.

Lotus C-01

Lotus C-01

Τον Ιανουάριο του 2014 η Lotus παρουσίασε το σχέδιο του Daniel Simon, πρώην σχεδιαστή της Buggati, ενώ 10 μήνες αργότερα το ιδιαίτερο αυτό concept bike πέρασε το δρόμο της εξόδου από το εργοστάσιο παραγωγής.

Στην καρδιά αυτού του ‘τέρατος’ υπήρχε ένας V-twin κινητήρας από KTM RC8R, με 175bhp να προέρχονται από 1195cc. Το πλαίσιο του είναι σχεδιασμένο από την Kalex engineering η οποία σχεδιάζει – μεταξύ άλλων – πλαίσια  μοτοσυκλετών της Moto2, ενώ το Lotus C-01 εφοδιάζεται με φρένα της Brembo και αναρτήσεις Öhlins.

Porsche 618

Porsche 618

Οι καμπύλες του και ο προβολέας στο εμπρόσθιο τμήμα θυμίζουν έντονα το σχεδιαστικό μοτίβο των 911. Ο Ισπανός Miguel Angel Bahri δημιούργησε ένα e-concept bike το οποίο διαθέτει ηλεκτροκινητήρα 160 ίππων ενώ η σχεδίαση της εμπρός ανάρτησης έχει ξεφύγει από τα όρια του παραδοσιακού σχεδιασμού με σκοπό την ενίσχυση του φουτουριστικού σχεδιασμού της μοτοσυκλέτας στο σύνολο της.

 

Η αλήθεια είναι πως, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων, το ‘πάντρεμα’ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών δεν βλέπει συχνά το πράσινο φως της παραγωγής. Όμως, όλα αυτά τα concept αποδεικνύουν ένα πράγμα· όταν πρόκειται για μοτοσυκλέτες, τα όρια εξαφανίζονται.