EICMA 2017 – Μια Special Yamaha XJR1300 για τον Valentino Rossi

Η ‘Mya’ – όπως ονομάζεται, ήταν μια μοτοσυκλέτα η οποία δεν περίμενε κανείς να δει στη Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου (EICMA 2017). Όμως, όταν το όνομά σου είναι ‘Valentino Rossi’, τότε ακόμη και μια ολόκληρη μοτοσυκλέτα μπορεί να αφιερωθεί στην ύπαρξή σου. Έτσι καιι έγινε με αυτή την Special Yamaha XJR1300.

Ο φωτογραφικός φακός του BikersTime την ‘συνέλαβε’ να ποζάρει μαζί με το μοντέλο που την συνόδευε, μια ανάσα μόλις από το περίπτερο με τα αγαθά της VR|46. Εντυπωσιακή και με δυνατές χρωματικές αντιθέσεις που προκαλούν το ‘γυμνό’ μάτι, δεν αντιληφθήκαμε άμεσα για το ποιά μοτοσυκλέτα κρύβεται κάτω από το flat-track στυλ.

 

EICMA 2017 Valentino Rossi Yamaha XJR1300 Flat Tracker - Bikerstime
Μια special μοτοσυκλέτα, αφιερωμένη σε έναν special αναβάτη. Αυτή είναι η Valentino Rossi Yamaha XJR1300 Flat Tracker

Τι είναι όμως πραγματικά η Mya; Οκ, είπαμε ήδη ότι πρόκειται για μια Yamaha XJR1300. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Είναι κάτι πολύ παραπάνω. Είναι ένα δώρο της ομάδας VR|46 για τον άνθρωπο που ‘γέννησε’ την ιδέα της εταιρείας. Τον Valentino Rossi.

Η δημιουργία αυτής της flat-track μοτοσυκλέτας προέρχεται από τον Rodolfo Frascoli, το ίδιο πρόσωπο που ετοίμασε και το εντυπωσιακό concept της Suzuki Katana 3.0. Για να φτάσει στο αποτέλεσμα που βλέπετε όμως, χρειάστηκε αρκετή δουλειά και πολλά ‘δανεικά’ μέρη.

Η εισαγωγή στη μάσκα και τα μικρά φωτιστικά σώματα που βρίσκονται αριστερά και δεξιά αυτής, σας λένε κάτι; Ναι, σωστά μαντέψατε, έρχονται αυτούσια από μια Yamaha R1, το υπόλοιπο περίβλημα της μοτοσυκλέτας όμως είναι μοναδικό και δεν αντιγράφει τίποτε.


Ολόκληρη η αποστολή του BikersTime.com και όλα τα νέα μοντέλα της Διεθνούς Έκθεσης του Μιλάνου (EICMA) είναι εδώ.

Είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η χαρακτηριστική ‘νότα’ κίτρινου χρώματος, την οποία συναντούμε από όπου έχει περάσει ο Valentino Rossi. Έτσι δημιουργείται και απαραίτητη αντίθεση, που ‘μαγνητίζει’ τα βλέμματα.

Το σύνολο ‘δένουν’ οπτικά οι χρυσές αναρτήσεις της Σουηδικής Öhlins, οι οποίες φυσικά αναβαθμίζουν και το κράτημα της Special Yamaha XJR1300. Πέρα από τα παραπάνω, υπάρχει ένα σετ τροχών με διαστάσεις 19in, με ελαστικά κατάλληλα για χρήση flat-track.

Το highlight της Mya όμως είναι η 4 σε 2 σε 1 σε 2 εξάτμιση της Acrapovic, η οποία εκτός από εντυπωσιακή, αναγράφει και το χαρακτηριστικό ’46’ του Ιταλού πολυπρωταθλητή στο ένα από τα δύο τελικά της.

Το αρχικό βάρος των 240 κιλών της ‘γερασμένης’ XJR φαίνεται πως έχει μειωθεί δραστικά, όμως δεν αναφέρεται το τελικό νούμερο της special μοτοσυκλέτας. Τώρα, κατά πόσο η Mya είναι κατάλληλη για την οδήγηση για την οποία και κατασκευάστηκε είναι μια άλλη υπόθεση, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι είναι πανέμορφη.

Valentino Rossi Special Yamaha XJR1300 EICMA 2017 Mya 2
Αλήθεια τώρα. Σας θυμίζει XJR;