Concepts – Honda CB4 και CBsix50

Οι Honda CB4 και CBsix50 δεν είναι δύο νέες ιδέες της Honda, καθώς οι Ιάπωνες τις παρουσίασαν με τη μορφή concept στην EICMA του 2015. Αυτό που όλα δείχνουν όμως είναι ότι η ‘Big H’ είναι έτοιμη να προχωρήσει στην παραγωγή δύο νέων μοτοσυκλετών, έχοντας ως βάση τα δύο – ομολογουμένως – εντυπωσιακά project της.

Κάνοντας αρχή με την πιο ‘ασφάλτινη’ CB4, θα λέγαμε ότι οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Το πλαίσιο προέρχεται από την CBR650F, ‘κομμένο και ραμμένο’ στα μέτρα της νέας μοτοσυκλέτας, ώστε να ταιριάζει με το χαρακτήρα της. Το ψαλίδι είναι χάρμα οφθαλμών, ενώ και οι δεκάμπρατσοι τροχοί δίνουν μια πολύ όμορφη νότα στη μοτοσυκλέτα.

To Concept Honda CB4

Η Honda ξέρει πως να κερδίζει τις εντυπώσεις με τα concept της, αν και συχνά αυτά δεν συμβαδίζουν με το τελικό αποτέλεσμα που κυκλοφορεί στους δρόμους. Η CB4 πάντως τράβηξε για τα καλά τα βλέμματα, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που δήλωσαν ότι έτσι πρέπει να φτιάχονται οι steetfighter μοτοσυκλέτες της Honda.

Διάφορες ‘πτυχές’ του Concept της Honda

Και περνάμε στο Concept CBsix50. Μια μοτοσυκλέτα τύπου scrambler που κατασκευάστηκε με τους μηχανικούς να έχουν στο νου τους την περιπέτεια. Όχι, δεν είναι Africa Twin, όμως φαίνεται ότι θα μπορεί να ‘πατήσει’ χώμα με σχετική άνεση. Ούτως η άλλως, όλες οι scrambler που κυκλοφορούν έχουν περιορισμένες δυνατότητες στο χώμα.

Το ‘περιπετειώδες’ Honda CBSix50 Concept

Οπτικά πάντως, πείθει. Όπως και η CB4, είναι αρκετά εντυπωσιακή, με το ίδιο πλαίσιο και κινητήρα αλλά κανονικό ψαλίδι και ακτινωτούς τροχούς.

Κολάζ από την πρώτη παρουσίαση του Concept Honda CBsix50

Και τώρα θα μου πείτε, αφού έχουν παρουσιασθεί στο παρελθόν, γιατί μας τα λες τώρα;

Η απάντηση είναι απλή. Διέρρευσαν φωτογραφίες στο διαδίκτυο που δείχνουν σχέδια μοτοσυκλετών έτοιμα να μπουν στη γραμμή παραγωγής. Αυτά λοιπόν τα σχέδια δείχνουν τα δύο project χωρίς εμφανής αλλαγές, να είναι στα πλάνα της Honda για παραγωγή στα τέλη του 2017 και λανσάρισμα στην αγορά το 2018!

Αν θα γίνει αυτό; Δεν το γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι μας αρέσουν (πολύ) και αν η Honda προχωρήσει στην παραγωγή αυτών των μοτοσυκλετών σε ΑΥΤΗ τη μορφή θα είμαστε πολύ χαρούμενοι. Όσο για τους Ιάπωνες, αν το κάνουν, θα έχουν τολμήσει και αυτό είναι κάτι που δεν το κάνουν συχνά με τα concept τους.

Αφήστε μια απάντηση