Επιστρέφει στους αγώνες ο ‘Texas Terror’, Ben Spies;

Ο ιδιαίτερα συμπαθής, πρώην αναβάτης του MotoGP και Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WSBK (2009), Ben Spies, σκέφτεται να επιστρέψει στην ενεργό αγωνιστική δράση. Ο ‘Texas Terror’ στα 33 του χρόνια έχει αρχίσει ήδη τις προπονήσεις, όμως παραδέχεται ότι η επιστροφή του θα είναι δύσκολη.

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από όταν είδαμε τον Αμερικανό αναβάτη να ποστάρει μια φωτογραφία στο Instagram με τίτλο «Let’s see if I can still do this…». Οι πολλοί φίλοι του ενθουσιάστηκαν και οι φήμες τον ήθελαν να επιστρέφει στο Πρωτάθλημα MotoAmerica.

Η αλήθεια όμως είναι άλλη. Ο Ben Spies μπορεί να νιώθει καλύτερα με τον ώμο του, όμως όπως ο ίδιος παραδέχεται, θα επιστρέψει μόνο αν υπάρξουν καλές προσφορές. Ώσπου να υπάρξει μία τέτοια, ο ίδιος σχεδιάζει να αγωνιστεί σε αγώνες εκτός δρόμου.

Μιλώντας στο Motorsport.com στην EICMA, ο Αμερικανός δήλωσε: «Οδήγησα πολλές χωμάτινες μοτοσυκλέτες φέτος. Τώρα είμαι και πάλι σε θέση να οδηγήσω την χωμάτινη μοτοσυκλέτα μου όσο το δυνατόν καλύτερα, αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους.

«Έτσι αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ποιές επιλογές υπάρχουν. Όμως είναι δύσκολο. Ήμουν εκτός εδώ και τεσσερεσήμιση χρόνια, έτσι, το να συμβεί κάτι με τον τρόπο που το θέλω, είναι πιθανόν δύσκολο.

Ben Spies Returns 2017
Ο Ben Spies χαρακτηριζόταν από το ιδιαίτερο, ‘Elbowz’, στυλ οδήγησής του, το οποίο άρχισε όμως να εγκαταλείπει μετά το πέρασμά του από το WSBK στο MotoGP

«Όντας εκτός για τεσσερεσήμιση χρόνια, αν ήταν να επιστρέψω, θα έπρεπε να ήταν με τις ίδιες προσφορές όπως όταν έφυγα, ή (αλλιώς) δεν επιστρέφω. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα στους αγώνες αυτή τη στιγμή.

«Θα δούμε, η πόρτα είναι αρκετά ανοικτή και θα δούμε τι θα συμβεί, όμως σκέφτομαι ότι ίσως είναι κάπως αργά τώρα, έτσι θα είναι δύσκολο.»

Ο αναβάτης που κατέκτησε τον Παγκόσμιο Τίτλο του SBK στο ντεμπούτο του το 2009 και μεταπήδησε στην Yamaha Tech3 του Herve Poncharal για το 2010, ανέφερε επίσης ότι θα αποκαλύψει το αγωνιστικό του μέλλον στις επόμενες δύο εβδομάδες.

«Για του χρόνου σχεδιάζω να αγωνιστώ εκτός δρόμου, σε χωμάτινους αγώνες, επαγγελματικά. Έτσι, αν δεν επιστρέψω στην άσφαλτο, θα είμαι στο χώμα στις Η.Π.Α.»

Να θυμίσουμε ότι ο Αμερικανός ήταν ένας αναβάτης με μοναδικό στυλ οδήγησης, με σήμα κατατεθέν τους ανοιχτούς αγκώνες στις στροφές.

Από το 2011 έως το 2012 αντικατέστησε τον Valentino Rossi στη σέλα της εργοστασιακής Yamaha M1, ενώ η καριέρα του ‘έκλεισε’ το 2013, όταν τραυμάτισε εκ νέου τον τραυματισμένο του ώμο στο GP Indianapolis της ίδιας χρονιάς. Εκείνη την περίοδο οδηγούσε για λογαριασμό της Pramac Ducati.

Δείτε τα highlight της μοναδικής νίκης του Ben Spies στο MotoGP Assen του 2011!