EICMA 2017 – Παρουσίαση – SYM NH Trazer 200 2018

Στην φετινή EICMA τα νέα μοντέλα ήταν πάρα πολλά και μπορούσες να περάσεις πολλές ώρες ανακαλύπτοντάς τα. Ένα εξ’ αυτών ήταν και η πρόταση της SYM στην μικρή κατηγορία των Adventure, με την SYM NH Trazer 200 να δίνει μια διαφορετική ‘νότα’ στο περίπτερο της εταιρείας.

Η άλλοτε μικρή αγορά των mini adventure μοτοσυκλετών έχει αρχίσει να μεγαλώνει ραγδαία, όπως έχει γίνει άλλωστε σε όλες τις κατηγορίες που αφορούν μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες. Οι περισσότερες εταιρείες έχουν ήδη εκπροσώπους και στο Μιλάνο, ήταν η σειρά της Ταϊβανέζικης SYM να δείξει τι ετοίμασε.

SYM NH Trazer 200 2018
Η νέα mini adventure SYM NH Trazer 200 2018

Αποκάλυψε λοιπόν την NH Trazer 200, μια μοτοσυκλέτα με adventure ύφος, μονοκύλινδρο κινητήρα 183cc και ιπποδύναμη 18 ίππους στις 8.500σαλ. Η ροπή του τετραβάλβιδου, υδρόψυκτου μοτέρ, φθάνει τα 12.24ft-lb (1.7kg).

Οι τροχοί είναι σε on-off διαστάσεις (19in εμπρός – 17in πίσω), ενώ τα ελαστικά έχουν περισσότερες χωμάτινες καταβολές. Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα συμβατικό πηρούνι για το εμπρός μέρος και ένα μονό αμορτισέρ για το πίσω.

Τα φρένα αποτέλουνται από δύο μονούς δίσκους, έναν για την πέδηση του εμπρός μέρους και έναν για τον πίσω. Οι δύο μονάδες συνεργάζονται με το CBS της εταιρείας, το οποίο υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό της SYM NH Trazer 200 2018. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα απενεργοποίησης της συνδυασμένης πέδησης.

Το ύψος σέλας βρίσκεται στα 816mm, ένα νούμερο το οποίο αναμένεται να κάνει εύκολη τη ζωή των μελλοντικών αγοραστών της mini adventure μοτοσυκλέτας. Ούτως ή άλλως απευθύνεται σε νέους αναβάτες (τόσο του ανδρικού όσο και του ασθενούς φύλου), έτσι αυτοί θα νιώσουν αμέσως άνετα σε μια μοτοσυκλέτα με βολικές διαστάσεις.

Η εμφάνιση της NH Trazer φαίνεται ότι έχει δεχθεί πολλά ερεθίσματα από άλλες μοτοσυκλέτες. Παρ’ όλα αυτά η πρόταση της SYM δείχνει να έχει φτιάξει το δικό της χαρακτήρα, αποτελώντας μια διαφορετική μοτοσυκλέτα.

Η Ταϊβανέζικη εταιρεία έχει ετοιμάσει και ‘ταξιδιωτικό’ πακέτο με πλαϊνές βαλίτσες, οι οποίες δείχνουν όμως κάπως υπερβολικές για τον όγκο της μοτοσυκλέτας. Γεγονός αποτελεί όμως ότι δίνουν μια έξτρα δόση ‘adventure’ στην μοτοσυκλέτα, τουλάχιστον όσο αφορά το look.

SYM NH Trazer 200 2018 front and rear with panniers
Οι πλαϊνές βαλίτσες δεν ξεφεύγουν από το συνολικό φάρδος της μοτοσυκλέτας, όμως είναι αρκετά ογκώδεις

Τέλος να πούμε ότι η εναλλακτική πρόταση της SYM έχει στόχο να ‘χτυπήσει’ την πρόσφατα παρουσιασμένη Honda CB190X Tourism (θυμηθείτε την εδώ), ενώ όπως και στην περίπτωση της μοτοσυκλέτας της Ιαπωνικής φίρμας, η NH Trazer 200 δεν αναμένεται να εισαχθεί στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Αντίθετα, οι δύο μοτοσυκλέτες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην Ασιατική και την Λατινοαμερικάνικη αγορά, όμως δεν αποκλείεται να δούμε την μοτοσυκλέτα της SYM στην Ευρώπη με μικρότερο κινητήρα των 125cc.


Ολόκληρη η αποστολή του BikersTime.com και όλα τα νέα μοντέλα της Διεθνούς Έκθεσης του Μιλάνου (EICMA) είναι εδώ.