Παρουσίαση – Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro

Η Ducati Multistrada 1200 ‘γεννήθηκε’ ως μια sport touring μοτοσυκλέτα. Στη συνέχεια όμως η εταιρία του Borgo Panigale άρχισε να ‘καλοβλέπει’ το χώμα, παρουσιάζοντας αρχικά την Multistrada 1200 Enduro, μια μοτοσυκλέτα με περισσότερες χωμάτινες καταβολές. Τώρα όμως, ήρθε η ώρα για την Enduro Pro.

Οι μεγάλες enduro μοτοσυκλέτες αρέσουν στον κόσμο. Ίσως η αγορά αυτών να μην είναι τόσο μεγάλη όσο των αντίστοιχων ‘ασφάλτινων’ μοντέλων, όμως μια μοτοσυκλέτα με πάνω από 1000cc για χρήση στο χώμα αποπνέει κάτι το ιδιαίτερο. Ας δούμε όμως τώρα τι άλλαξε η Ducati στη μοτοσυκλέτα της ώστε να την κάνει πιο ‘dirty’.

Ducati Multistrada Enduro Pro 2018 side
Η νέα Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro

 

Οι ΄κόκκινοι’ αναφέρουν ότι η νέα Multistrada Enduro Pro έχει σχεδιασθεί για αναβάτες που επιθυμούν να βγούν εκτός δρόμου και να εξερευνήσουν. Φυσικά, το look παίζει μεγάλο ρόλο και οι Ιταλοί έχουν εστιάσει ακριβώς εκεί.

Η μοτοσυκλέτα είναι βαμμένη στο χρώμα της άμμου με μερικές γκρίζες λεπτομέρειες, ενώ η σέλα έρχεται στη διχρωμία μαύρου και στο ίδιο ‘αμμώδες’ χρώμα με αυτό της υπόλοιπης μοτοσυκλέτας. Το υποπλαίσιο είναι βαμμένο μαύρο, το ίδιο και τα καπάκια του κινητήρα.

Τέλος, το rally look ολοκληρώνουν τα προστατευτικά κάγκελα της Touratech, η χαμηλή ζελατίνα στο εμπρός μέρος και η ηχητική υπόκρουση της Termignoni, η οποία έρχεται στον βασικό εξοπλισμό με την ελαφρότητα του τιτανίου.

Η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα παραμένει η ίδια, με τον Testastretta κινητήρα των 1200cc και των 160hp να περνά απαράλλαχτος στην Multistrada Enduro Pro. Τα ηλεκτρονικά συστήματα συμπεριλαμβανομένου του συστήματος ελέγχου της πρόσφυσης, του συστήματος ελέγχου της σούζας, αλλά και του cornering ABS βρίσκονται και σε αυτό το μοντέλο.

Ducati Multistrada 1200 Enduro Pro Front
Η Ducati Multistrada πιο ‘άγρια’ από ποτέ

Φυσικά, τα ‘έξτρα’ της έκδοσης Enduro έχουν περάσει και εδώ, με το cruise control, το hill-hold control, το τεπόζιτο 30l και τις ημι-ενεργητικές αναρτήσεις να διατίθονται και σε αυτή την έκδοση.

 

 

Η Multistrada Enduro Pro αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρωπαϊκή αγορά πριν το τέλος του καλοκαιριού, ενώ η τιμή της αναμένεται κοντά στις 21.500€.