TT Isle Of Man: Ride On The Edge – Το ‘Νησί’ σε Video Game!

Οι πληροφορίες για μια ενδεχόμενη παρουσίαση ενός video game σχετικά με το Isle Of Man υπάρχουν ήδη από πέρυσι, όμως τώρα μαθαίνουμε ότι το θα το δούμε στα ράφια των καταστημάτων ως το τέλος του 2017. Σημειώστε τον τίτλο του (TT Isle Of Man: Ride On The Edge), καθώς αναμένεται συνερπαστικό!

Και θα πείτε «τι το διαφορετικό έχει αυτό το παιχνίδι και αναμένεται συναρπαστικό»; Ένα τέτοιο, εξειδικευμένο παιχνίδι, χρειάζεται τους κατάλληλους ανθρώπους για να πετύχει.

Και η ομάδας εξέλιξης (Bigben Interactive), έχει διαλέξει τους καλύτερους! Αρωγοί στην προσπάθεια της μετάδοσης της αληθινής αίσθησης του ‘Νησιού’ είναι οι John McGuinness και Steve Mercer! Δύο αναβάτες που έχουν γνωρίσει κάθε σπιθαμή της θρυλικής διαδρομής και που αναμένεται να κάνουν την εμπειρία μας αξέχαστη.

Όσο αφορά την αίσθηση προσομοίωσης το αποτέλεσμα φαντάζει δεδομένο, καθώς σε συνεργασία με την Bigben Interactive, τον νέο τίτλο δουλεύει και η Kylotonn Games. H Γαλλική εταιρία έχει ασχοληθεί παλαιότερα με την δημιουργία του WRC 5, του επίσημου παιχνιδιού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally.

Ο John McGuinness παίζει το TT Isle Of Man: Ride On The Edge
Ο John McGuinness ‘επί το έργον’

Τι λένε όμως οι σχεδιαστές του παιχνιδιού; Αναφέρουν μια εμπειρία όσο το δυνατόν πιο κοντά στην πραγματικότητα, με τα μυγάκια να κοσμούν το ‘μούτρο’ της μοτοσυκλέτας μετά από λίγα μέτρα πορείας και το χαρακτηριστικό χτύπημα στον ώμο για ‘καλή τύχη’ πριν την εκκίνηση. Παράλληλα, όσο η ώρα περνά, θα παρατηρείτε και την ανάλογη αλλαγή στο φως του ηλίου.

Οι Mercer και McGuinness είπαν τη δική τους γνώμη για το νέο video game, με τον Mercer να παίρνει πρώτος το λόγο: «Χρησιμοποιώ τα ίδια σημεία φρεναρίσματος όπως και στην πραγματικότητα. Δεν είναι απλά ένα παιχνίδι όπου πατάς κουμπιά. Νιώθεις την μοτοσυκλέτα, την άσφαλτο.»

Ο McGuinness από την πλευρά του τόνισε ότι η διαδρομή έχει αντιγραφεί πίστα από την ομάδα εξέλιξης, καθώς κατάφερε να ακολουθήσει την ίδια γραμμή που ακολουθεί και στην πραγματικότητα. Παρ’ όλα αυτά εισηγήθηκε κάποιες αλλαγές, ώστε να γίνει το παιχνίδι ακόμη πιο ρεαλιστικό.

Δυστυχώς δεν υπάρχει φωτογραφικό υλικό ή κάποιο video σχετικά με το ‘TT Isle Of Man: Ride On The Edge’, όμως θα ενημερώσουμε το άρθρο μας μόλις υπάρξουν νεότερα.