Μια εκπληκτική café racer Honda CBR250RR από την Astra Honda Motor!

Έχετε δει ποτέ την Honda CBR250RR; Όχι, δεν λέμε για την supersport Ιαπωνική μοτοσυκλέτα των δεκαετιών του ’80 και ’90. Μιλάμε για την ολοκαίνουργια – και πολύ όμορφη – mini supersport, με την εντυπωσιακή, αιχμηρή εμφάνιση. Αν ακόμη δεν θυμάστε, δείτε την εδώ και συγκρίνετέ την με την εκπληκτική café racer δημιουργία της Astra Honda Motor!

Αρχικά, πρέπει να δούμε ποιά είναι η εταιρία που βρίσκεται πίσω από αυτό το δημιούργημα. Η Astra Honda Motor εδρεύει στην Ινδονησία και ανήκει κατά το ήμισυ – που αλλού; – στη Honda. Η εταιρία εκκίνησε τις εργασίες το 1971, ενώ είναι υπεύθυνη για την παραγωγή πολλών από των αγαπημένων ‘παπιών’ της Ιαπωνικής φίρμας, όπως το Astrea Grand, Astrea Supra κ.ά.

Στη σύγχρονη εποχή κατασκευάζει και μεγαλύτερου κυβισμού μοτοσυκλέτες, ενώ εκεί παράγεται και το δημοφιλές scooter της Honda, PCX 125. Πριν λίγο καιρό όμως η εταιρία αποφάσισε να ‘ταράξει’ κάπως τα νερά, θέλοντας να διατηρήσει ζωντανή την ιδέα ‘Honda Dream Ride’ με την διοργάνωση ενός διαγωνισμού.

Φυσικά, όπως ήδη θα καταλάβατε, η μοτοσυκλέτα για την οποία διαβάζετε αυτή την στιγμή κέρδισε τον διαγωνισμό – και όχι άδικα. Παρά το γεγονός ότι η βάση της CBR250RR είναι ήδη αρκετά ελκυστική, η νικήτρια του διαγωνισμού έχει καταφέρει να αλλάξει εντελώς το στυλ της, χωρίς όμως να χάσει καθόλου σε ομορφιά.

Οι αλλαγές είναι πολλές και πως να μην είναι, αφού η CBR250RR μετατράπηκε από μια mini supersport σε μία εντυπωσιακή café racer. Οι πιο εμφανείς αφορούν το νέο ρετρό-στυλ ‘κοστούμι’ της μοτοσυκλέτας με τον στρογγυλό εμπρός προβολέα, το πανέμορφο σωληνωτό ψαλίδι και τους – χάρμα οφθαλμών – ακτινωτούς τροχούς με τα υψηλού προφίλ ελαστικά, που ‘δένουν’ άψογα με το νέο look της CBR.

Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στον τομέα της εξάτμισης, η οποία έχει ‘μετακομίσει’ από τα πλάγια της μοτοσυκλέτας μέσα στο σωληνωτό υποπλαίσιο της μοτοσυκλέτας. Όσο για τα κέντρα των τροχών; Όχι, δεν περιέχουν ταμπούρα, απλά το μέγεθός τους και τα καλύμματα που έχουν τοποθετηθεί εξωτερικά από τα δισκόφρενα δίνουν την ψευδαίσθηση των μεγάλων, παλαιού τύπου φρένων, δίνοντας μια εικόνα από αγωνιστική μοτοσυκλέτα της δεκαετίας του 1970!

Απολαύστε το video και διαβάστε για τις υπόλοιπες εργασίες που έχουν γίνει στην custom Neo café racer Marv 1 Lunatic!