Παρουσιάσθηκε μια mini-adventure μοτοσυκλέτα από τη Honda

Οι μοτοσυκλέτες τύπου adventure-touring πληθαίνουν συνεχώς. Πλέον είναι δυνατό να βρεις μια μεγάλη γκάμα επιλογών, από διάφορους κατασκευαστές, σε πολλούς διαφορετικούς κυβισμούς. Τι θα λέγατε όμως για μια από τις πιο μικρές adventure μοτοσυκλέτες με κυβισμό μόλις 190cc;

Η ανατολική αγορά έχει γεμίσει με μικρές μοτοσυκλέτες όλων των ειδών· ‘γυμνές’, με μισό fairing, με πλήρες fairing… Τώρα σε αυτές φαίνεται ότι πάει να προστεθεί και η κατηγορία των mini-adventure μοτοσυκλετών, καθώς, μπορεί να είδαμε ήδη μοτοσυκλέτες όπως η Suzuki DL250 V-Strom ή η BMW G310 GS, δεν έχουμε ξαναδεί όμως adventure μοτοσυκλέτα 190cc και μάλιστα από μεγάλο κατασκευαστή.

Φυσικά η Honda έχει ήδη παρουσιάσει την CBF190X Fight Hawk, η οποία όμως διατηρεί το εμπρός USD πηρούνι της sport CB190R μαζί με την εξάτμιση που καταλήγει στο κάτω μέρος της μοτοσυκλέτας. Έτσι, αυτή η μοτοσυκλέτα της Ιαπωνικής φίρμας θεωρείται περισσότερο ένα ‘υβρίδιο’ sport μοτοσυκλέτας και touring, σε καμία περίπτωση όμως adventure.

Τώρα, η Honda παρουσίασε μια CB190X με το όνομα ‘Tourism’, με τη μοτοσυκλέτα να βασίζεται στην CB190R η οποία πωλείται ήδη στην Κινέζικη αγορά. Η δημιουργία της νέας μοτοσυκλέτας έγινε μέσω της συνεργασίας των Wuyang-Honda, με τις δύο εταιρίες να γιορτάζουν φέτος την 25η επέτειο της κοινής πορείας τους.

Ο κινητήρας της CB190X Tourism είναι αερόψυκτος, μονοκύλινδρος 184cc και διαθέτει ψεκασμό. Το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας είναι ατσάλινο, σωληνωτό, ενώ το στυλ της μοτοσυκλέτας με τον ψηλό ανεμοθώρακα, τις χούφτες στο τιμόνι, τα προστατευτικά κινητήρα και τις μακρύτερες διαδρομές στις αναρτήσεις, προσδίδουν το απαραίτητο adventure look.

Όμως, η Honda, έχει προχωρήσει σε αλλαγές πέραν των τροχών, οι οποίοι είναι χυτοί αλουμινένιοι με ελαστικά κατάλληλα για χρήση μόνο στην άσφαλτο. Έτσι η νέα CB190X Tourism αναμένεται να έχει περιορισμένες δυνατότητες εκτός δρόμου, ακολουθώντας το δρόμο των μικρών V-Strom και GS.