MotoGP – Rossi – Θα κάνω ότι μπορώ για να είμαι στην πίστα την Κυριακή

Ο Valentino Rossi παραδέχεται ότι οι πόνοι που αποκόμισε από τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια της προπόνησης motocross την περασμένη εβδομάδα είναι έντονοι, όμως είναι αποφασισμένος να λάβει μέρος στον εντός έδρας αγώνα του στο Mugello αυτή την Κυριακή.

Η πτώση του Ιταλού εννέα φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή τον ανάγκασε να περάσει το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο νοσοκομείο του Rimini, με τραύματα στο στήθος και την κοιλιακή χώρα.

Την επόμενη ημέρα ο Rossi πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, έχοντας ως στόχο την αποκατάσταση των τραυμάτων του και την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τον Grand Prix της Ιταλίας αυτή την Κυριακή.

Με την ομάδα του να μην ανακοινώνει σε κανένα σημείο ως σήμερα αν ο αναβάτης της θα συμμετέχει ή όχι στον αγώνα της Κυριακής, πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε ότι ο Ιταλός δεν θα παρεβρεθεί στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Πέμπτης.

Ο Rossi θέλει να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο ανάρρωσης, ενώ αύριο θα επανεξεταστεί ώστε να του δωθεί ή όχι το πράσινο φως για τη συμμετοχή του στον αγώνα.

Valentino Rossi Le Man crash 2017
Η πτώση του Rossi στο Le Man τον έφερε σε δύσκολη θέση, αυτή όμως που είχε κατά τη διάρκεια της προπόνησής του τον έχε φέρει ενώπιο σε ακόμη μεγαλύτερους ‘μπελάδες’

«Δυστυχώς έπεσα καθώς έκανα προπόνηση με μια μοτοσυκλέτα motocross,» ανέφερε ο Rossi στη συνέντευξη τύπου της ομάδας του. «Ο πόνος στην κοιλιά και το στήθος είναι ακόμη δυνατός.

«Ευτυχώς η κατάστασή μου βελτιώνεται μέρα με τη μέρα και αυτό μου επιτρέπει να σκέφτομαι λίγο πιο θετικά για το Σαββατοκύριακο του Mugello. Η επιθυμία μου ώστε να είμαι στην εκκίνηση του Ιταλικού GP είναι πολύ δυνατή και δουλεύω ώστε να αναρρώσω το ταχύτερο δυνατό.

«Δεν θα είναι εύκολο όμως έχω ακόμη μερικές ημέρες ώστε να συνεχίσω την θεραπεία. Την Πέμπτη θα πρέπει να κάνω το ιατρικό check-up και να πάρω το ΟΚ για να βγω στην πίστα.

«Αν όλα είναι καλά, θα οδηγήσω την YZR-M1 μου την Παρασκευή ώστε να αντιληφθώ την κατάστασή μου. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να είμαι την Κυριακή στην πίστα, αυτό είναι σίγουρο

Ο Rossi μετά και την πτώση του στο Γαλλικό GP βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ αν δεν μπορέσει να συμμετάσχει στον αγώνα αυτής της Κυριακής, η υπόθεση ‘Τίτλος’ θα αρχίσει να γίνεται πολύ δύσκολη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το  Mugello χωρίς τον Rossi δεν θα έχει το ίδιο ‘χρώμα’, οπότε ας ελπίσουμε όλοι να είναι εκεί.