MotoGP Valencia Test – 2η Ημέρα – 1-2 η Honda με τον Marquez στην 1η θέση

Η ομάδα της Honda επέστρεψε δυναμικά στην δεύτερη ημέρα δοκιμών στην πίστα της Valencia, αφού οι αναβάτες της ολοκλήρωσαν το τεστ στις δύο πρώτες θέσεις. Ο Marquez ήταν ο ταχύτερος, με τον Ισπανό να είναι ο μόνος που ‘άγγιξε’ το 1.29”, σταματώντας τελικά το χρονόμετρο στο 1.30.033.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κατάφερε να ξεπεράσει τον καλύτερο xρόνο της πρώτης ημέρας που είχε ο Maverick Vinales μία ώρα πριν ολοκληρωθεί το τεστ, κάνοντας 1.30.037, ενώ στον αμέσως επόμενο γύρο που έκανε κατέβηκε άλλα 0,004 sec, γράφοντας έτσι τον καλύτερο χρόνο του διημέρου στο 1.30.033.

Ο teammate του, Dani Pedrosa, ολοκλήρωσε 43 γύρους στην πίστα της Valencia, βελτιώνοντας αρκετά τον χρόνο που έιχε κάνει την πρώτη ημέρα του τεστ και σταματώντας το χρονόμετρο στο 1.30.436.

Ο Ισπανός ήταν μόλις τρία χιλιοστά πιο γρήγορος από τον Johann Zarco, o οποίος για μία ακόμα φορά φέτος ήταν ταχύτερος από τους δύο εργοστασιακούς αναβάτες της Yamaha. O Γάλλος της Tech3 δοκίμασε και σήμερα το πλαίσιο του 2017 της Υamaha δείχνοντας ότι είναι ταχύτατος με αυτό.

Ο Jorge Lorenzo – ο οποίος σχολιάστηκε σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες ημέρες, λόγω του ότι αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές της ομάδας του στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος, ήταν η ταχύτερη Ducati της δεύτερης ημέρας δοκιμών. Ο Ισπανός βρέθηκε στην 4η θέση στο τέλος της ημέρας, καθώς ο teammate του, Andrea Dovizioso, ολοκλήρωσε το τεστ μόλις στην 15η θέση.

Ο πρωτοπόρος της Τρίτης, Maverick Vinales, δοκίμασε και σήμερα το νέο fairing της M1 του, στους περισσότερους από τους 61 γύρους που ολοκλήρωσε στην πίστα της Valencia. Ο αναβάτης της Yamaha βελτίωσε τον χρόνο που είχε κάνει την 1η ημέρα του τεστ, ωστόσο έμεινε στην 5η θέση, με διαφορά 6 δέκατα από την κορυφή.

MotoGP Valencia Test - 2η ημέρα Dani Pedrosa
Κυρίαρχες ήταν οι δύο Repsol Honda τη δεύτερη ημέρα του MotoGP Valencia Test. Ο Dani Pedrosa έδειξε πολύ καλά στοιχεία και δοκίμασε πολλές επιλογές για το HRC

Σε αντίθεση με τον Vinales, ο έτερος αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha, Valentino Rossi, προτίμησε και πάλι το πλαίσιο του 2016. Ο πολυπρωταθλητής φαίνεται να βολεύεται καλύτερα προς το παρόν με το περσινό πλαίσιο του Ιάπωνα κατασκευαστή. Ο Rossi ολοκλήρωσε την 2η ημέρα του τεστ στην 7η θέση, καθώς μπροστά του τερμάτισε ο δορυφορικός αναβάτης της Honda, Cal Crutchlow.

Ο Jack Miller στην δεύτερη ημέρα του στην ομάδα της Pramac Ducati είχε μία πτώση μόλις στον τρίτο του γύρο στην πίστα, που τον έθεσε εκτός για τρεις ώρες σχεδόν. Ο Αυστραλός έκανε λόγο για έλλειψη θερμότητας του εμπρός ελαστικού που τον οδήγησε στην πτώση. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να τερματίσει στην 8η θέση αυτού του πρώτου τεστ της νέας σαιζόν στην Valencia. Αντιθέτως, ο teammate του, Danilo Petrucci, βρέθηκε και σήμερα χαμηλά, στην 18η θέση της κατάταξης.

Οι δύο αναβάτες της Suzuki, Andrea Iannone και Alex Rins – οι οποίοι είχαν χάσει την 1η ημέρα δοκιμών λόγω ίωσης, δοκίμασαν πολλά πράγματα σήμερα μέσα στην πίστα, τελειώνοντας την 2η ημέρα στην 9η και 14η θέση αντίστοιχα.

Ο Aleix Espargaro ολοκλήρωσε το Valencia test φέρνοντας την Aprilia του στην 10η θέση, αφήνωντας πίσω του τον αδελφό του Pol με δύο δέκατα διαφορά. Ο αναβάτης της KTM δεν είχε καθόλου καλή ημέρα, αφού αυτή χαρακτηρίστηκε από μία πτώση που είχε, ενώ αντιμετώπισε και μηχανικά προβλήματα. Έτσι η ομάδα του κατασκευαστή από την Αυστρία επικεντρώθηκε κυρίως στις προσπάθειες του έτερου αναβάτη της, Bradley Smith, ο οποίος βρέθηκε στην 12η θέση.

Στην άτυπη μάχη των rookies νικητής ήταν ο Franco Morbidelli, από την ακαδημία VR46 του Valentino Rossi. O Ιταλός της Marc VDS Honda τελείωσε την ημέρα στην 16η θέση.  αφήνοντας τον επίσης νεοφερμένο από την Moto2, Takaaki Naκagami στην 17η.

Οι Tito Rabat και Scott Reding στις νέες τους ομάδες Avintia Ducati και Aprilia αντίστοιχα, είχαν και οι δύο πτώσεις, τελειώνοντας το τεστ της Valencia στην 13η και 19η θέση. Επίσης, οι πτώσεις που είχαν χθες, 1η ημέρα των δοκιμών, οι αναβάτες της Aspar Ducati, Karel Abraham και Alvaro Bautista, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν την 2η ημέρα δοκιμών.

Αναλυτικότερα η κατάταξη της δεύτερης ημέρας του Valencia Test:

MotoGP Valencia Test - 2η ημέρα Αποτελέσματα
MotoGP Valencia Test – 2η ημέρα Αποτελέσματα
Θυμηθείτε την χθεσινή, πρώτη ημέρα των δοκιμών στη Valencia, εδώ.