EICMA 2017 – Παρουσίαση – Kawasaki ZX-10R SE 2018

Η Kawasaki προχώρησε στην δημιουργία μιας ακόμη superbike που εστιάζει περισσότερο στην πίστα. Έχοντας ως βάση την κορυφαία ZX-10R, η Ιαπωνική φίρμα ετοίμασε την Kawasaki ZX-10R SE, μια μοτοσυκλέτα με ηλεκτρονικές αναρτήσεις και racing στοιχεία από την έκδοση ‘RR’.

Η μεγάλη αλλαγή που συναντάται στην νέα superbike της Kawasaki, σχετίζεται με τις αναρτήσεις. Οι εγχώριες συνεργασίες αποδίδουν και η ‘πράσινη’ εταιρεία επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις ηλεκτρονκές αναρτήσεις της Showa στο νέο της δημιούργημα.

Αυτές, είναι οι μόνες ημι-ενεργητικές αναρτήσεις που περιλαμβάνουν σένσορες για την μέτρηση της κίνησης του πηρουνιού και των εσωτερικών των αναρτήσεων, κάτι που σε απλά λόγια σημαίνει ότι έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν τις συμπιέσεις τους καθώς οδηγείς!

Πέρα από τις αναρτήσεις και λόγω του ότι η Kawasaki ZX-10R SE είναι μια μοτοσυκλέτα με στόχο τους χρόνους, η εταιρεία έχει τοποθετήσει μερικά ακόμη έξτρα πάνω της.

Οι σφυρήλατοι αλουμινένιοι τροχοί της ‘Racing Ready’ Kawasaki ZX-10RR αλλά και το quickshifter (τόσο για τα ανεβάσματα, όσο και για τα κατεβάσματα) από την ίδια μοτοσυκλέτα, περνούν αυτούσια στην έκδοση ‘SE’.

Η μέγιστη ιπποδύναμη παραμένει στα ίδια επίπεδα, με τους 197 ανακοινώσιμους ίππους της ZX-10R να αρκούν και με το παραπάνω στους περισσότερους κοινούς θνητούς. Το βάρος ανέρχεται στα 208kg (γεμάτη).

Το ηλεκτρονικό πακέτο είναι όμοιο με της βασικής έκδοσης, ενώ θα υπάρχουν τρεις επιλογές οδήγησης. Αυτή για τον δρόμο, μια ακόμη για την πίστα και η ‘χειροκίνητη’ (manual), στην οποία μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 15 επίπεδα συμπίεσης και επαναφοράς για τις αναρτήσεις.

Τέλος, μια ειδική έκδοση δεν θα ήταν ‘ειδική’ χωρίς μια ξεχωριστή χρωματική επιλογή και η Kawasaki έδωσε στην ZX-10R SE τη δική της μοναδικότητα.

Οι ματ χρωματισμοί στους τόνους του μαύρου και του ανθρακί, οι πράσινες ‘πινελιές’ και τα αναγνωριστικά ‘SE’ δείχνουν στο ‘γυμνό’ μάτι ότι αυτή η μοτοσυκλέτα των Ιαπώνων είναι ξεχωριστή. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι αναρτήσεις σαν αυτές δεν θα βρείτε σε κανένα άλλο μοντέλο της Kawasaki. Αυτό από μόνο του, αρκεί.